Abdullah Leblebici

Abdullah Leblebici

Yerel basının sorunlarını TGF Başkanlar konseyi Aksaray’da dile getirdi

Yerel basının sorunlarını TGF Başkanlar konseyi Aksaray’da dile getirdi

Gazeteci arkadaşım Kemal Soylu ile birlikte cuma günü sabah “Türkiye Gazeteciler federasyonu Başkanlar Konseyi” toplantısına katılmak için Aksaray’a hareket ettik.

25-26-27 Kasım günlerini kapsayan toplantıya Türkiye’ nin hemen hemen bütün illerinden gelen gazetecilerin katılması ilk etapta dikkatimi çekti.

Mesleğe 40 ile 25 yıl arasında hizmet vermiş duayen gazetecilerle bir arada bulunmak, tanışmak ve etkinliklere katılmanın ayrıcalık olduğunu düşünüyorum.

Bu toplantıya Merhaba ve Seydişehir Postası gazetelerini temsilen katıldım. Ayrıca mesleğe nerede ise yaşamının tamamını veren Kemal Soylu ile birlikte seyahat ederek katılmak ayrı bir onur oldu.

Konseyin 68. Toplantısını Aksaray ilinde gerçekleştirmesinin nedeni Gazeteciler Federasyonun temelinin atıldığı yerlerden biri olması. Bizlere burada TGF Aksaray Temsilcisi Abdulkadir Ay ev sahipliği yaptı. 

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte çok yoğun bir program gerçekleştirdik

25 Kasım 2022 Cuma günü Saat 10.30 ile 11.30 arası makam ziyaretleri çerçevesinde ilk olarak Aksaray Üniversitesi Rektörü Dr. Yusuf Şahin’i ziyaret ettik. Rektör Şahin, Aksaray hakkında güzel bir sunum yaptı. 

Daha sonra Aksaray ve Ülkemiz için çok önemli olan özel sektör sanayilerini ziyaret ettik. Burada Hidroelektrik ve rüzgâr santrallerini elektrik enerjisine çeviren motor üretimlerini inceledik.

İsmini vermeyeceğim fabrikada Dünya da Ülkemizin adının zikredilmesini sağlayacak çok önemli bir proje üzerinde çalışıldığına şahit olmaktan ziyadesiyle memnun oldum.

İlk gün akşamı yemek sonrasında yeşil Aksaray adlı projenin Yeşil Türkiye projesine dönüştürüldüğü protokolü imzalandı.

Aynı gün akşamı Saat 21.00 Türkiye Gazeteciler federasyonu Yönetim Kurulu toplantısı, ardından Saat 21.45 Vakıf yönetim kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

 26 Kasım 2022 Cumartesi gününü de dolu dolu geçirdik. 

Saat 09.30 Başkanlar Konseyi açılış ve Protokol Konuşmalarının ardından Başkanlar Konseyi Toplantısı yapıldı. Saat 12.00 de ise Basın Ormanı olarak adlandırılan bölgeye fidan diktik.

Buradan Ihlara vadisine hareket ettik. Vadinin muhteşem güzelliklerini izleme ve bilgi alma imkanı bulduk. 

Öncelikle şunu ifade edeyim 450 bine yakın nüfusu ile Aksaray Anadolu’ nun sanayi kenti olmuş. 

Türkiye Gazeteciler federasyonunun toplantısına ilk defa katıldım. Dikkatimi geçmişleri 20 ile 40 yıla dayanan arkadaşlıklar ve samimiyetler çekti.

Yerel basının sorunlarını Genel Başkan Yılmaz Karaca gündeme getirdi. 

Başkan Karaca; “Medya çalışanları maalesef Anadolu’da asgari ücreti dahi alamıyor. Yüzde 50’nin üzerinde medya çalışanı yok Anadolu’da. Gazeteler geçinemez durumda olduğu için muhasebe müdürünün cebinde çalışanların kredi kartları var. Yatırılıp geri çekiliyor. Bu acı bir olay. Devlet neden destek veriyor, istihdam için. İstihdam yok ki. Gazeteler 1-2 kişiyle çıkarılıyor. Her gazete yüzde 70’i kadrosuz çalışıyor” diyerek acı gerçekleri dile getirdi. 

Diğer yandan, Federasyon üyeleri aile olmuş. Birbirlerine saygıları oldukça yüksek seviyede.

Böyle nezih gazetecilerin arasında olmaktan, kendilerini tanımaktan ve birlikte zaman geçirmekten onur duydum.

Bu nezih insanlardan vedalaşmak zor oldu. Yine Kemal Soylu arkadaşım ile birlikte Konya ya hareket ettik ve günlük yaşantımıza geri döndük.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Leblebici Arşivi
SON YAZILAR