Ali Ayata

Ali Ayata

Yalan olan dünya mı?

Yalan olan dünya mı?

Gelişen dünya şartları, ekonomik düzenler, ülkeler arası ilişkiler almış başını gidiyor. Biz ülkeyi yönetemiyoruz ama bir aileden bir düzenden de sorumluyuz.

Kişiler rızıklarını kazanmak uğruna soğuk-sıcak demeden, kolay-zor demeden tüm zorluklara katlanarak sorumlu olduğu düzeni gözetmeye ayakta tutmaya çalışıyor.

Ülkeyi değerlendirmek zaten haddime değil de şu Goca Gonyayı da ele almadan geçemiyorum. Yalan söylemek almış başını gidiyor. Yalan dünya diyenin zaten hayatı yalan olmuş. Hangi sektörde olursan ol devlet memuru değilsen illa ki bir yerde mağdur ediliyorsun. Genelleme yaptığım anlamına gelmez ama  esnaflarımızın var olan davranışları, iş adamlarımızın sorumsuz  davranışları almış başını gidiyor.

"Abi sen işe başla da gerisini çözeriz..."

Mantığıyla iş yapılan şu Konya da dürüstlük namına kalan hiç bir unsur kalmamış vaziyette. 

Hadi güvenerek yapıyorsun işi bu seferde seni yüz üstü bırakıyorlar. Böyle esnaflık varsa Müslümanlık nerede. Müslüman  bir esnaf ise neden gerekenler yapılmıyor.

Çok iş çok kazanç demek değildir.

Doğru iş helal kazançtır esas olan.

Çok iş yapmak dünyanın kölesi haline getiriyor insanlarımızı. Hele ki dürüstlükten uzaksa vay insanımızın haline...  Hizmet ettiğimiz unsur her ne olursa olsun sonu kabir kazancı olmalıdır. Hayat imtihanımızda YALAN OLAN DÜNYA olmalı ama biz gerçek insan olarak gerçek imtihanın sorumluları olalım.            

Her ne iş yaparsak yapalım paranın ve para unsurlarının KÖLESİ olmayalım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ali Ayata Arşivi
SON YAZILAR