Hâlid Şen

Hâlid Şen

İsrail’le pazarlık ve alkollü okul!

İsrail’le pazarlık ve alkollü okul!

Geçtiğimiz haftanın en çok üzerinde durulması gereken konularından biri hükümetin İsrail devleti ile yaptığı görüşmelerin açığa çıkmasıydı. İsrail’in Mavi Marmara baskını sonrası iyice gerilen (veya öyle gözüken) ilişkiler normalleştirilmeye çalışılıyordu…

**

‘Öyle gözüken’ diyoruz çünkü İsrail ile ilişkilerin iyiye gittiği hem ticaret hacminde hem de ilişkilerde kendini gösteriyordu.

**

Yapılan normalleşme görüşmelerinde Türkiye’nin talepleri konuşulması gerekirken, İsrail’in taleplerinin tartışılıyor olması da ne kadar büyük bir devlet olduğumuzu gösteriyordu!

**

İsrail’in talepleri şunlar; Büyükelçilerin tekrar yerlerine dönmesi, doğalgaz anlaşması ve İsrail askerlerine açılan davalardan vazgeçilmesi ve bunun güvence altına alınması. En ağır madde de bu. Yani İsrail askerlerini korumak için TBMM’de kanun maddesi çıkarılacak.  ,

**

İşin üzücü yanı ise ‘Katil İsrail’ diye sokaklara dökülen halk, “gerekirse dost oluruz” kıvamına sokuldu. Ömer Çelik, çıkıp basına “İsrail bizim dostumuz” dedi ve bu partililer tarafından tepki bile görmedi. Rahmetli Erbakan Hocamız, “En tehlikeli yanlış, doğruya en yakın olandır. Çünkü Hak'la karıştırılma ihtimali en fazladır” diyordu. Durum aynen bu. Bir dönem büyük tepki çeken “büyülenmek” sözünü de anmadan geçmeyelim…

 

SİSTEMİN ÇOCUKLARI

 

Bu hafta Konya gündeminde çok konuşulan bir haber yayınladık; “Okula alkollü olarak gelip, sınıfa biber gazı sıkan kızlar”. Biber gazından etkilenen 5 öğrenciyi hastanede görüntüledik ve olayın aslını öğrendik.

**

Olaydan daha önemli bir gerçek ise ortalığı karıştıran iki öğrenci ve bazı öğrenciler okula zaman zaman alkolle geliyorlardı. Polis okulda tutanak tutarken şahit olduk. Bu alkol meselesi tutanaklara girmedi. Olay sonrası bir veli telefon açarak karakola yaptıkları şikayette beyanlarında “alkollü öğrenciler” ibaresi olmasına rağmen tutanağa eklenmediklerini gördüklerini ve bu yüzden tutanağı yeniden tanzim ettirdiklerini anlattı.  

**

Okulların çevresinde uyuşturucu satıcılarının çalıştığını ve bunlara zaman zaman önlemlerin yetersiz kaldığını biliyorduk. Gençliğin alkolle imtihanını da biliyoruz fakat derslere alkolle girilmesi ve okullarda yaşanan disiplinsizlik idarecilerin düşünmesi gereken bir konudur. İdareciler binlerce imamhatip okulu açsa yine bu sorumluluktan kaçamaz.

**

Bu kadar vehim bir olay sonrası ne Milli Eğitim Müdürlüğü’nden ne de Valilik’ten bir açıklama gelmedi… Ne de olsa bunlar normal olaylar..!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hâlid Şen Arşivi
SON YAZILAR