Ali Ayata

Ali Ayata

Saadet Partisi ne yapıyor?

Saadet Partisi ne yapıyor?

Kimilerine göre ak sakallıların, kimilerine göre ak saçlıların yönettiği bir parti Saadet Partisi

Günlerdir gündemi meşgul eden bir mesele var ki bizde değinmeden geçemeyeceğiz.

Biliyorsunuz ki önümüzde bir anayasa değişikliği var ve meclisten de geçmiş durumda. Hükümet yanlısı ve anlaştığı partiler bu olaya EVET diyerek çalışmalarını yürütüyorlar. Tabi bununla beraber geçtiğimiz günlerde Sayın Başbakan Binali Bey’in meydanlar için hazırlıklarınızı yapın ibaresi artık referandum için sayılı günler kaldığınıda işaret etmiş oluyor.

CHP kendi haklı sebeplerince HAYIR dediğini ifade ediyor. Gerekli açıklamaları da genel başkanları da yapıyor.  Hükümet ile gergin bir muhalefet sergileyen Cumhuriyet Halk Partisine, Anamuhalefet partisi olduğundan dolayı da kulak verilmesi gerektiğini öngörüyorum.

Ancak şunu ifade etmeliyim ki kimse anayasa değişikliğine de karşı değil. Halkın ve tüm siyasilerin ortak noktası sistemin sıkıntılı olduğu gerçekten de anayasa değişikliğinin gerekli olduğunu öngörüyorlar.

Gelelim Saadet Partisine!!!

Ülkede 0,7 lik gibi bir oy oranına sahip olan siyasi bir parti var önümüzde. Kimilerine göre kapandı kapanacak olarak yorumlanan bir parti, kimilerine göre tabela partisi. İnsanların ne dediğini bilmem ama 21-22 Ocak tarihlerinde Saadet Partisi öyle bir program yaptı ki söz yerindeyse dillere destan bir program oldu.  Sanki inanırsınız bu ülkenin Hükümet partisi gibi kaliteli bir organize gerçekleştirmişler.

İş adamlarına ve teşkilat mensuplarına olmak üzere iki gün boyunca program düzenleyen Saadet Partisi Konya yönetimini takip etme fırsatımız oldu.  Düzenlenen programa Genel Başkanları Temel Karamollaoğlu’da iştirak ederek TÜRKİYENİN MESELELERİ ve ÇÖZÜM YOLLARI konulu konferansı Konya’lı iş adamlarına aktarma imkanı oldu.

Şimdi gelelim yukarıda attığımız başlığa. Saadet Partisi Ne Yapıyor?

Konferansa ve teşkilat mensuplarına düzenlenen programda çeşitli meseleler yatıldı. Ancak dikkat çeken bir örneği aktarmak istiyorum. “Türkiye’nin ekonomisi LAHANA ekonomisi gibidir” dedi.  “Lahana büyük bir bitkidir ama içinde yağ, şeker,protein yoktur. Lahana ile beslenen pehlivan yetişmez. Adalelerimiz yok. Adelelerimiz olmadan ne koşu yaparız, ne de güreşe çıkarsın” ifadelerini kullandı. Yol yapabiliriz, köprü yapabiliriz ama onu taşıyacak üretim gücünü bulamazsak ekonomimiz çöker ifadelerini kullandı.

Bunun yanı sıra anayasa görüşmelerini değerlendiren Karamollaoğlu, “biz değişikliğe karşı değiliz, içindeki maddelere karşıyız” dedi. İlk başta bu maddeler kamuoyuna çıktığı zaman bizzat kendimiz sayın Cumhurbaşkanına eksikleri ve endişelerimizi ilettim dedi. Ancak bu duyduğumuz endişelere dair değişiklik olmadığını gördükten sonra cevabımızda doğal olarak HAYIR olacaktır dedi.

Kısacası genel başkanı dinledikten sonra “Bu Saadet Partisi ne yapıyor” sorusunun cevabı iyi bir şekilde  cevaplarını dinlemek gerektiğine kanaat getiriyorum. 

Şunu ifade etmeliyim ki evet ya da hayır cevabını verecek olan vatandaşlarımız daha maddelerin ne olduğunu bilmiyor. Neden dolayı EVET hangi sebepten dolayı HAYIR diyeceklerini dahi bilmiyorlar. O dediyse doğrudur, o dediyse yanlıştır kavramlarının arkadasından gitmektense doğruyu ve hakikatı araştıralım ona göre ÖZGÜR düşüncemizi sunalım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ali Ayata Arşivi
SON YAZILAR