Ferhat Türkoğlu

Ferhat Türkoğlu

Takımda yıldız yok

Takımda yıldız yok

Konyaspor sezona müthiş bir giriş yaptı.

Önce ligin deve dişi takımlarından olan ve Avrupa kupalarında mücadele eden Sivasspor’u deplasmanda daha sonra ise Süper Ligde şampiyonluk yaşamış Başakşehir’i yenerek hiç kimsenin tahmin etmediği bir başlangıca imza attı

 

Geçen haftaki yazımda yaşanan değişikliklerin takıma olumlu yansıdığını söylemiştim. Şimdilik her şey çok güzel gidiyor. İnşallah bu durum sezon sonuna kadar devam eder

 

Galibiyetlerin tadını çıkaralım. Eyvallah.. Ama şimdi methiyeler düzdüğümüz futbolculara teknik adama yarın işler kötü gidince hakarete varan eleştirilerde bulunmayalım.

Her alanda ve her zaman takımımızı destekleyelim küçük bir uyarının ardından geçelim Başakşehir maçına Sivasspor maçında sosyal medyada bir paylaşım yaptım “Konyaspor iyi top oynuyor” şeklinde. Katılan olur olmaz bilemiyorum. Bu benim fikrim.. Başakşehir maçını kaybetseydi bile bu cümlelerimi yine yazacaktım.

 

Konyaspor gerçekten kabuk değiştirmiş, sağlam futbol oynayan, iyi top yapan, şut atan bir takım kimliğinde gördüm.

 

Yazımın başlığında ‘Takımda yıldız yok’ dedim. Çünkü genel manada futbolcuların hepsi el birliği ile takımın futbolunu yıldızlaştırıyor. Bir yapboz tahtası gibi, bir bütün olduklarında ortaya müthiş bir tablo çıkıyor. İki maçta ben bunu gördüm.

 

Türkiye’de takım futbolunu en iyi oynatan teknik adamların başında gelen Aykut Kocaman’ın şampiyonluk yaşamış Başakşehir’i karşısında taraftarını da arkasına alan İttifak Holding Konyaspor takım futbolunun güzelliklerinden kesitler sundu.

 

Maçın ilk yarısı bittiğinde sosyal medyada ki “homurdanmaları” gördüm. İçimden “ikinci yarı farklı olunca neler söyleyeceksiniz bakalım” diye söylendim. Çünkü bir çok taraftar futbolu skor bazlı değerlendiriyor.

Oysa ki oyuna baksa rakip Başakşehir ilk şutunu 42. dakikada çekti. Tamam ilk yarıyı 1-0 önde bitirdi. Yapılan küçük hataları cımbızla çekip alırsak, oynanan güzel futbola ihanet etmiş oluruz.

 

Sezonun ilk iki haftasında bu tip hatalar kabul edilebilir olmalı. Çünkü takım bir değişim geçirmiş. Elbette ilk zamanlar bu tip hatalar olacaktır. Ama bu futbol gelişim gösterdiği takdirde Konyaspor bu sezon çok büyük işler başarabilir.

 

Oyuncularla ilgili de birkaç cümle yazmak istiyorum..

 

Sehic: Tecrübeli bir kaleci. Ancak eskisi gibi güven vermiyor.. Kapattığı köşeden gol yedi. Konyaspor taraftarı ondan daha başarılı bir sezon bekliyor.

 

Defans dörtlüsü ilk hafta olduğu gibi bu maçta da olumlu bir görüntü verdi. Ufak tefek hataları vardı tabi ki ama genel olarak güzel bir performans ortaya koydu.

 

Soner Dikmen: İki maçtır orta sahada iyi işler yapıyor. Transferinde yeni bir Oğuz Kağan Güçtekin mi ? Acaba diye düşünmüştüm. Ama beni çok yanılttı. İnşallah üzerine koyarak devam ederse Jevtovic’ten daha iyi olacağı kanaatindeyim

 

Mpoku: Henüz beklentilerin altında belki ama değerlendirmek içinde henüz çok erken diye düşünüyorum.

 

Çekiçi: Hırsı ve agresifliği bu takıma çok şey katacak. Bir ara Milosevic ile karşılaştırılmıştı. Milosevic’ten iyi futbolcu bana göre. Çünkü gözünü budaktan esirgemiyor.

 

Skubic: Skubic’de ilk dikkatimi çeken yaptığı ortalarda ki isabet oranı. Skubic bu sezon geçtiğimiz sezonlara oranla daha çok isabetli orta yapacak gibi.

 

Rahmanovic: Rahmanovic için geçtiğimiz sezon hayal kırıklığı yaşayan taraftarlar Boşnak oyuncunun yeni sezondaki umut veren futbolundan memnun. Rahmanovic bu sezon atılacak gollerde pay sahibi olacak gibi görünüyor.

 

Cikalleshi: Geçtiğimiz sezonun son haftalarındaki oyunun ve hırsının üzerine biraz daha koymuş. 90 dakika boyunca sahada varını yoğunu ortaya koyan, yaşına rağmen 80. dakikada bile kaleciye press yapan tecrübeli oyuncu bu sezon formayı yeni gelecek santrfora bırakmaz

 

Amir ve Bytyqi’yi anlatmaya gerek yok...

 

Cuma günü Adana Demirspor karşısında Konyaspor bu disiplinli futbolunu devam ettirdiği takdirde 3’te 3 yapacağından şüphem yok.

Tekrar burada görüşmek dileğiyle sağlıcakla kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Ferhat Türkoğlu Arşivi
SON YAZILAR