Süleyman Küçük

Süleyman Küçük

Ramazan Hocalarına dikkat

Ramazan Hocalarına dikkat

 

 

Recep ayı ile birlikte Hz. Rasulullah’ın(sav) öğrettiği üzere “Allah’ım(cc), Recep ve Şaban aylarını bize mübarek kıl ve bizi Ramazan ayına ulaştır” diyerek dualar ettiğimiz Mübarek Ramazan ayına kavuştuk Elhamdülillah.

Mübarek üç ayların sonuncusu Kuran ayı, rahmet ayı, mağfiret ayı, bolluk, bereket ve infak ayı Ramazana bizleri kavuşturan Cenabı Allah’a(cc) sonsuz şükürler olsun sonsuz hamdü senalar olsun.

Önceki senelerde de hasretle iştiyakla beklerdik üç ayları ve Ramazanı ama bu sene önceki Ramazanlardan farklı bir Ramazan bekleyişi oldu.

Dünya hayatının her geçen yıl biraz daha insanın üstüne üstüne gelen gailelerinin üzerine bir de virüs sıkıntısının eklenmesi ile daha da bunalan Müslümanlar için Ramazan günleri adeta çölde suya kavuşmanın da ötesinde bir ferahlık getiriyor.

Özellikle her akşam yorgun argın geldiği evinde kendisini neşe ile karşılayan aile efradının virüsten dolayı hayatını kaybedenlerin sayısının arttığını söylemeleri ile iyiden iyiye bunalan ruhlar artık iftar ve sahur sofralarında feraha erecekler İnşaallah.

Elbette bu virüs sıkıntısı da hükmünü ve devrini tamamlayıp gidecek ve Müslümanlar feraha erişecekler en kısa zamanda.

Ama görünüşte bu ferahlık çok uzun sürmeyeceğe benziyor.

Mübarek Ramazan ayına ulaştık ya.

Her türlü tarifin üstündeki kıymetli zamanlar geldi ya

Farz olan oruç ibadetinin güzellikleri olan iftarlar, sahurlar, mukabeleler ve teravih namazlarımız başladı ya.

Ve hayatımızdaki en değerli diyeceğimiz zaman dilimi olan bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesini büyük bir arzu ile bekliyoruz ya.

Her yıl olduğu gibi yolumuza pusu kuranlar sevincimizi yine kursağımızda bırakmaya çalışacaklar.

Ramazan ayının yılın belli aylarına sabitlenmesinden tutun kimlerin oruç tutup tutmayacağına kadar hezeyanlar dökülecek ortaya.

Sahur vakitleri ile iftar saatlerinin yanlışlığından dem vuranlar oruçların uzun tutulduğundan bahsedecekler yine.

Gazete köşelerini ve televizyon ekranlarını parselleyen hoca kılıklı bezirgânlar sosyete ramazanında nelerin orucu bozup nelerin bozmadığından dem vuracaklar üç beş alkış ve menfaat için.

Ramazan bidatçılarını da asla unutmadık.

Eline mikrofon daha doğrusu bilgisayar ve cep telefonu her alışlarında evlerimize işyerlerimize çöreklenen ve yıl boyu Müslümanlara hakaret etmekle para kazanan bidatçılar Teravih Namazının olmadığından daha doğrusu dine sonradan ilave edilmiş bir bidat olduğuna fetva verecekler.

Yahudisi hırıstiyanı yetmemiş gibi yerli müsteşriklerin de Kur’an-ı azimüşşan’ın indirildiği, bin aydan daha hayırlı olan bir geceyi ihya etmeye çalışan Müslümanlara en kötü vasıf olan şirk ithamında falan bulunduklarını göreceksiniz.

Hiç umursamayın demek belki çok kolay gelecek ama umursayacağız.

Ve bizden istenildiği şekliyle Hz. Peygamberimizin(sav) Sahih Sünnetine uyarak oruçlarımızı tutacak, iftar ve sahurlarımızı yapacak teravih namazlarımızı dosta düşmana rağmen coşkulu bir şekilde cemaatle kılmaya çalışacağız.

Böylelikle kim kimdir, kimler kimlerle beraber olmaktadır bir daha ayan beyan ortaya çıkacak bu virüsten dolayı bunaldığımız Ramazan günlerinde.

Elbette hem kendimiz hem ailemiz, hem yakın uzak çevremiz, hem de milletimiz hatta tüm insanlık için yine el açıp, secdeye kapanıp dualar edeceğiz

Ey Rabbimiz sana yöneldik ve sana yalvarıyoruz.
Rabbimiz ibadetlerimizi dualarımızı hataları ve eksiklikleri ile kabul eyle.

Virüs sıkıntısı başta olmak üzere Müslümanlardan tüm maddi ve manevi sıkıntıları kaldırıver Ramazan hatırına.

Rabbimiz(cc) Mübarek Ramazan’a bizleri ulaştırdığın gibi kadir gecesini de hakkıyla idrak etmemizi nasip eyle ve bizi Ramazan ayında bağışlanan ve cennetine varis kıldığın kulların zümresine dâhil eyle.

Ramazanı Şerifiniz Mübarek olsun.





 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Küçük Arşivi
SON YAZILAR