Nurten Selma Çevikoğlu

Nurten Selma Çevikoğlu

Mübârek Günler ve Mübârek Aylar Geldi

Mübârek Günler ve Mübârek Aylar Geldi

Gününüz, gönlünüz aydın olsun efendim işte yine bir üç aylara daha eriştik hep berâber. Ne mutlu bizlere, eriştirene hamdolsun! 30 Nisan Çarşamba günü itibâriyle üç aylara kavuştuk ve bugün itibâriyle de Ragâib gününü ihya etmenin huzûrunu tattık elhamdülillah. Siz tüm okurlarımızın ve İslam âleminin şu mübârek günlerini yürekten kutluyorum. Rabbim ferdi ve ümmet olarak en kâmil mânâda istifâde edenlerden kılsın bizleri diyerek devam ediyorum. İnşaALLAH içine girdiğimiz şu rahmet günleri herkesin aklanmasına, İslam coğrafyasına barış ve selâmet getirmesine vesile olsun niyazlarımızı yüce Yaratıcımıza iletiyoruz.

Bilindiği gibi; ‘değeri çok, bağış, ihsan, ikram’ anlamlarına gelen Regaib, Recep ayının ilk Cuma gecesi, günü ihya ediliyor. Bu yüce ismi melekler vermişler. Bugün Cuma, üç aylar başladı, Regaib gecesi de Cuma günü. Ne anlamlı, ne feyizli, ne bereketli günlerdeyiz. Müslümanların sevinç bayramı, aklanma günleri Cuma günleri ama bu Cuma daha bir anlamlı… Çünkü bu Cuma gününde kaç tane feyizli hâdise toplanmıştır. Ayrıca bir başka güzellikten daha bahsetmek istiyorum. Üç ayların başlangıcı Recep ayına da girmiş bulunuyoruz. Allah Teâlâ’nın kendi ayı olan Recep ayı Cenâbı Hakk’a ta’zim ayı. Bu mübârek ayın kendisi zâten kıymetine paha biçilmez ancak bir de haram aylardan olması sebebiyle bu ayın ayrı bir fazileti var. Yâni Cuma gününde iki ayrı fazilet birleşirken bu ayın güzelliğinde de bu iki fazilet birleşiyor. Savaşmanın yasak olduğu bu huzur ayında inşaALLAH ümidimiz odur ki Suriye’de, Mısır’da ve diğer İslam ülkelerinde  akan kan durur, bu kutsi çağrıya uyulur.

Âlemlere rahmet efendimiz aleyhissalâtu vesselâm’ın; ‘Ya Rabbi! Recep ve Şaban’ı bizlere mübârek kıl ve bizi Ramazan’a ulaştır.’ Duâsının hakikatine Cenâbı Hak bizleri ulaştırsın. Lüzumsuzlukların işgal ettiği hüsrana uğrayan kalp âlemlerimizin yeniden aslına dönebileceği günleri hep coşkuyla bekleriz. Maddeleşen ve makineleşen asra inat canlanması ve bereketlenmesi istenen, özlenen gönül dünyâmızın bayram yapacağı feyizli ve rûhâni hallerin yaşanabileceği günlerin gelmesi tüm netliğiyle söylemeyiz ki bizleri farklı iklimlere götürüyor. Allah Teâlâ şu güzelliğine paha biçilmez günlerden tahmin ötesi hisselenebilmeyi nasip etsin.(Amin)

Mübârek üç ayların ilki olan Recep ayı üç aylara giriş ayı gönül istiyor ki bizler de böylesi feyizli günlere iyi bir girişle başlayalım. Yüce Yaratıcı’nın sevdiklerinin arasına ibâdetlerimizle ismimizi yazdıralım, taatlerimiz huşuya gark olsun, zikirlerimiz çoğalsın, tesbihatlerimiz artsın… Bu şekilde O Kâdiri Mutlâk’a yaklaşalım ve meyvelerini de ahrette toplayalım. Üç ayların ilki bizlere ebedi saadet ve hakiki kurtuluş müjdecisi olsun ve o imkânı sunsun inşaALLAH.

Önümüzdeki güzel günler ve geceler, Cenâbı Hakk’ın rızâsını kazanmak, mağfiretine erişmek, geçmiş muhasebesi ve gelecek hesâbı yapmaya teşne olsun. Zira yüce Rab bu güzel gece ve ay hürmetine engin bir rahmet ve bağışlanma imkânı sunuyor müminlerin önüne. Böylesi mükemmel vakitler kaçırılmamalı, en iyi şekilde değerlendirilmeli. Bu feyizli gecelerde duâya açılan eller icâbete erişir, af dileyenler affedilir, yapılan ibâdetlere katlı katlı sevaplar bahşedilir. Dolayısıyla hisselenmek isteyenlere engin rahmet-mağfiret ve lütufların yağdığı günler ve gecelerde varsa kaza namazları kılınmalı, nâfile ibâdetler ifâ edilmeli, Kur’an’lar okunmalı, tespihatlar yapılmalı, af dilenmeli, rağbet edilen duâlar okunmalı, oruçlar tutulmalı inşaALLAH. Bunlardan amaç hepimizin hedefi Rabb’imizin rızâsını kazanmaktır.

İki cihanın sultânı Peygamberimiz aleyhisselam Cenâbı Hakk’ın ayı olan Recep ayında çokça oruç tutarlardı. Bunların sevaplarını geçtiğimiz senelerden hep bahsetmiştik. Dini duyguların en çok yoğunluk kazandığı mübârek günler bizler için fırsat günleri, merhamet, mağfiret, yardımlaşma, dayanışma günleri… Nasuh tevbelerle affedilmenin tâzeliğini, affedilmeyle arınmanın güzelliğini, arınmayla da imânımızın dirilmesinin güzelliğini büyük bir coşkuyla yaşayalım bu mübârek günlerde. Bir diriliş coşkusu aksın harap gönüllerimize… Ümmet olarak da sevgi-barış-huzur ve kardeşliğimizi daha bir artırmamıza, birbirimizin derdiyle hemhal olmasına vesile olması duâsıyla hepinizin Regâib gecesini ve üç aylarını mübârek ediyorum… Nasiplenebilmek temennisiyle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nurten Selma Çevikoğlu Arşivi
SON YAZILAR