Nurten Selma Çevikoğlu

Nurten Selma Çevikoğlu

Şaban Ayı Vesilesiyle Peygamberimize Duyulan İhtiyaç

Şaban Ayı Vesilesiyle Peygamberimize Duyulan İhtiyaç

İnsanoğlu, maalesef hiçbir ahlâkî özellik ve güzelliğin öneminin kalmadığı, her türlü ahlaksızlığın uluorta işlendiği, sapkın ilişkilerde dahi sınır tanınmadığı, neslin-âile ve toplumların alabildiğince ifsat edildiği bir ortamda yaşıyor. İnsanlığın eğlence, içki, uyuşturucu, kumar, fuhuş bataklığına sürüklendiği bir hayat tarzında, en güzel ahlâkî vasıfları üzerinde taşıyan, Hz. Peygamber aleyhissalâtu vesselâm’ın ahlâkî özelliklerine insanlığın bugün ne kadar çok ihtiyâcı var.

Çağın saklanan yanlışlıklarının ortaya döküldüğü, çirkinlik ve kötülüklerin artık gizlenemeyecek boyutta olduğu, üzüntü ve acıların yürekleri dağladığı, zulmün ayyuka çıktığı bir hengâmede, İki Cihânın Önderi, Hz. Peygamber aleyhissalâtu vesselâm’ın prensiplerine insanlığın ne kadar ihtiyâcı var.

İnsan haklarının dibe vurduğu, insanların yaşama haklarının küstahça, cüretkârca elinden alındığı, en yeni ve en gelişmiş silahlarla güçsüzlerin hunharca katledildiği bir acımasız dünyâda yaşıyoruz. Ne yazık ki, adını koymaya dahi kelime bulamadığımız, barbar kâtillerin ortalıkta gezindiği şu asırda, insanlıkta en önde gelen davranışları şahsında sergilemiş, O, En Kâmil İnsan, Hz. Peygamber aleyhissalâtu vesselâm’a bugün ne çok ihtiyâcımız var.

Şu çok açık ve net; bütün insanlığın kurtarıcısı, huzuru temin edici, yegâne şahsiyet; Hz. Peygamber aleyhissalâtu vesselam’dır. Bu böyle biline!

Sözüm ona (!) koca koca insanlar, koca koca (!) İslam olmayan BM, NATO gibi kuruluşlar, Arap Ligi, İslâm İşbirliği Teşkilâtı gibi yapılar, aylardır Gazze’de cereyan eden haydut devlet isrâil’in gerçekleştirdiği, soykırıma ‘dur’ diyemiyor, bir şey yapmıyor, yapamıyor. Kâtil devletin arkasındakiler, onu destekleyenler, yanlı davranıyorlar, haksızlık yapıyorlar. Gazze’de bir avuç Müslüman’ın üzerine, âdeta bütün dünya en güçlü silahlarla geliyor. Nerde kaldı insanlık, hak-hukuk? Yazıklar olsun! İnsanlık bugün bitmiştir. Kimsenin konuşma hakkı kalmamıştır.

İşte böylesi bir menfi ortamda, insanlığın kurtarıcısı, Şaban ayının Sultânı Hz. Peygamber aleyhissalâtu vesselâm’ı konuşmalı insan. Çünkü bugün insanlığın içinde bulunduğu bu çıkmazdan, ancak ve ancak İnsanlığın Efendisi, Hz. Peygamber aleyhissalâtu vesselâm’ın vahiy kokan prensiplerini öğrenip, yaşayarak çıkılabilir. Tek çâre O’ndadır. Tek çözüm O’dur aleyhisselam.

Müslümanlar için mânevî hayâtımızı güzelleştirecek, içinde bulunduğumuz mübârek üç ayların zemini, faydalanmasını bilene engin bir rahatlama imkânı sağlayacaktır. Kâinâtın mutlak sâhibi Allah Teâlâ’nın ayı Recep ayının, huzur veren ikliminin hemen ardından gelen, Âlemlerin İncisi, Peygamber aleyhissalâtu vesselâm’a tahsisli olan Şaban ayına eriştik, çok şükür. Rasûlullâh aleyhisselâm’ın ayında, O’nu konuşmalı, O’nu yazmalı. Bilhassa bu Şaban ayı sâdece Müslümanların değil, bütün bir insanlığın iç huzûra kavuşmasına, ruhsal sıkıntıların giderilmesine, ahlâkî bozuklukların düzelmesine vesile olsun inşallah. Hakiki insanlık erdemlerini bizzat şahsında yaşayan Şerefli Nebi, Hz. Peygamber aleyhisselâm’ın ayında, her türlü hak ihlallerinin sona ermesi, adâlet ve toplum düzeninin tesis edilmesi, işkence-eziyet ve öldürmelerin bitmesi, bombalamaların durması için, İnsanlığın Kurtarıcı Rehberi, Şaban ayının kahramânı, Hz. Peygamber aleyhissalâtu vesselâm’ı tanımak, O’nun prensiplerini hayâta koymak şarttır. İnsanlık için tek câre budur.

Hz. Peygamber aleyhissalâtu vesselam, insanlık geleceğinin yegâne umûdudur. Tüm insanlık O’nu tanımalı, O’nu bilmeli, O’nu öğrenmelidir vesselam.

Sevgili okurlar Şaban ayınız ve Cumânız mübârek olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nurten Selma Çevikoğlu Arşivi
SON YAZILAR