Süleyman Küçük

Süleyman Küçük

Konya 5 Yıl Daha Kaybetti

Konya 5 Yıl Daha Kaybetti

Bir önceki yazıda da belirttiğimiz gibi, Kurban Bayramı’ndan bu yana devam edegelen aday adaylığı süreci haftanın ikinci gününde kapalı kutunun açılması ile tamamlandı ve artık adaylık dönemi başlamış oldu.

Kapalı kutunun açılması ile de tabir yerinde ise pandoranın kutusu açılmış ve bu güne kadar ortaya saçılan kötülüklere karşı iyiliğin savaşı başlamış oldu.

Aday adaylığı süreci döneminde müracaatlarından bu yana yapılan aday yoklamaları ve anketlerden elde ettikleri çok önemli(!) bilgileri ortaya koymak suretiyle isimlerini ön plana çıkarmaya çalışan aday adaylarından bazıları Konya tabiriyle takkayı kaparken, diğerleri ise takkayı kaptırmış oldular.

Takkayı kapanlarda sevinç dönemi başlarken, kaptıranlarda ise hüzün dönemi başlamış oldu.

Bu süreç her seçim döneminde yaşanıyor olmasına rağmen adayların isimleri açıklandığında nedense anlaşılmaz bir şekilde tepki ve şaşkınlık gösterilmektedir.

Bu manada iktidar partisinin merkez ilçe belediye başkan adaylarına bakıldığında Karatay ve Selçuklu’da devam kararı alınırken Meram da aynen geçen dönem de olduğu gibi bir kez daha aday değişikliğine gidilmiştir.

Yani Meram belediye başkanı genel merkezinden çizik yemiştir.

Meram Belediyesi’ne esaslı bir şekilde ve tahminimizce biraz da art niyetli bir şekilde iki dönemdir atılan çiziğin esas sorumlusu büyükşehir belediye başkanıdır.

Belediye çalışmalarına bakınca esas çizik yiyecek kişinin büyükşehir belediye başkanı olması ve meram bölgesine dişe dokunur bir yatırım yapmamakta direnen kişinin üst üste ikinci defa meram belediye başkanı adayının değişmesinde az veya çok rol oynaması anlaşılır gibi değildir.

Meram’da yapılan değişiklik bir kere daha göstermiştir ki belediye başkanlığı adaylığında perde arkasında kıran kırana bir takım güç mücadeleleri yapılmaktadır.

Konya’da demografik yapıyı dikkate almadan yapılan aday tespitleri bir yana, kamuoyu yoklamalarının da doğru yapılmadığına yönelik kanaatleri artırdığı görülmektedir.

Aday tespitinde yapılan bir diğer yanlış, STK’lara sormadan ve onları kolay lokma görerek aday tespitine kalkışan anlayışın bu seçimde de şehre hâkim olmaya başladığı görüntüsüdür.

Tarihe not düşme açısından şu soruların sorulma zamanıdır:

İl başkanı başta büyükşehir başkan adayı olmak üzere tüm ilçe başkan adayları için hemşerilerinin yüzlerine karşı ben bu adaylara sonuna kadar kefilim diyebilecek midir?

Yoksa benim de gönlüm şu an için rahat değil ama, parti disiplini ve gelecek kaygısıyla ses çıkarmadığımıza bakmayın, birçok aday yanlış seçilmiştir ve biz bunu hak etmedik mi diyecektir?

Adaylık yarışında takkayı kapanların önünde yaklaşık iki aydan biraz fazla sürecek adaylık süreci var artık.

Yoğun bir tempo ile geçecek adaylık sürecinde geçmiş seçimlere oranla çok farklı vaatler ve sözler dinleyeceksiniz.

İnanıp inanmamak veya kendi kendinizi kandırmak sizin bileceğiniz bir iş.

İktidar partisi için ilan edilen adaylar üzerinde son kararlar verilirken geçmişte olduğu gibi bu günde Başbakan’ı yanıltanların olup olmadığını hep birlikte göreceğiz.

Şimdiden şunu söylüyoruz. Konya bu adaylarla bir 5 yıl daha kaybetmiştir.

Seçim sonrası keşke dememek için şimdiden uyaralım istedik.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Süleyman Küçük Arşivi
SON YAZILAR