Konyalı Rap sanatçısı Filistin için şark besteledi

Konyalı Rap sanatçısı Filistin için şark besteledi

İsrail’in Filistin’e karşı sürdürdüğü katliamlara sessiz kalmayan Konyalı Rap Sanatçısı Mehmet Ali Harmancı, Filistin için rap şarkısı besteledi. Sosyal medya platformlarında paylaşılan rap müziği, kısa zamanda yoğu ilgi gördü

Konya'nın yetenekli rap sanatçısı Mehmet Ali Harmancı, sahne adıyla Nakabre, İsrail'in Filistin'e yönelik sürdürdüğü zulme karşı duyarlılığını sanatıyla birleştirerek ortaya koyuyor. Genç sanatçı, son olarak Gazze'ye yapılan saldırıları protesto etmek ve Filistin halkının acısına dikkat çekmek amacıyla ‘Selam Olsun’ adlı bir rap şarkısı yayınladı. Şarkı, sadece müzikseverlerin değil, aynı zamanda sosyal medyada da geniş yankı uyandırıyor. Nakabre, müziğini bir protesto aracı olarak kullanıyor. 2010 yılından itibaren rap müzik sahnesinde aktif olan sanatçı, daha önce de ‘Cumali’ isimli şarkısıyla Filistin'e destek vermişti. Ancak ‘Selam Olsun’ şarkısında, Nakabre'nin duyguları ve sözleri daha da derin ve etkileyici bir hal alıyor. Şarkıda, Filistin halkının direnişine ve özgürlük mücadelesine vurgu yapılırken, İsrail'in zulmüne karşı bir duruş sergileniyor. Harmancı, Nakabre ismi altında yaptığı müziği sadece bir sanat aracı olarak görmüyor. Aynı zamanda bir aktivist olarak da rol alıyor. Filistin meselesine duyarlılığını ve İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınayan sözleriyle Nakabre, gençler arasında sosyal bilincin oluşmasına da katkı sağlıyor. Genç rap sanatçısı, gelecekte de benzer duyarlılıkla ve etkili şarkılarla dinleyicileriyle buluşacağının sinyallerini veriyor. Harmancı, müziğini sadece eğlence aracı olarak görmeyip, toplumsal meselelere de ışık tutacak şekilde kullanmaya devam edeceğini belirtiyor. Nakabre'nin şarkıları, dinleyicilerine sadece ritim ve melodiden öte, bir mesaj da sunuyor. Bu mesaj, adalet ve özgürlük için mücadelede gençlerin önemli bir rol oynayabileceği yönünde umut veriyor.

whatsapp-image-2024-05-15-at-11-26-56.jpeg

‘HAMAS’IN ZAFERİ YAKIN ZAMANDA GERÇEKLEŞECEK’

Filistin için rap müziğini 10 günde oluşturduğunu belirten Rap Sanatçısı Mehmet Ali Harmancı, “7 Ekim Gazze Tufanı başladıktan sonra Gazze’deki kardeşlerimiz, Hamas'ın ve İzzettin El Kassam Tugaylarının cihadına ‘nasıl katkıda bulunabilirim’ diye düşündüm. Ebu Ubeyde’nin konuşmalarını takip ediyor, kendi adıma bir şeyler yapmak istiyordum. Arkadaşlarımla istişare ettikten sonra Gazze'de yaşanan soykırımı, İzzettin El Kassam Tugayları’nı gündemde tutmak ve gençlerin dikkatini çekmek için tekrar rap müzik yapma kararı aldım” diye konuştu.

whatsapp-image-2024-05-10-at-11-46-26.jpeg

MÜSLÜMAN LİDERLERİN TUTUMU CANIMI ÇOK YAKIYOR

Şarkı sözlerinde Müslüman liderlerin tutumunu eleştirdiğini belirten Harmancı sözlerini şöyle tamamladı: “Şarkımın, ilk bölümünde işbirlikçi Müslüman ülkelerden bahsettim çünkü Gazze halkının direnişi ve İzzettin El Kassam’ın cihadı sürerken, İsrail’le ticaret yapan ve bu zulme kınamaktan başka hiç bir şey yapmayan Müslüman liderlerin tutumu canımı çok yakıyordu. İkinci bölümde ise Gazze halkı ve Hamas'ın şerefli direnişini yazdım. Selam olsun ismini de Hamam’a ve İzzettin El Kassam Tugaylarına selam olsun düşüncesinde koydum. İnşallah Hamas'ın zaferi en yakın zamanda gerçekleşecek ve bütün dünya Hamas'a selam duracak. Müzik ve rap, benim için doğruları ritmin üstünde söylemeyi ifade ediyor. Yaptığım müzekten sonra gelen tepkiler çok olumlu. İnsanlardan destek görmek çok güzel”

SAİT ÇELİK

Kaynak:Sait Çelik

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum