Süleyman Küçük

Süleyman Küçük

Kontrollü sosyal hayat

Kontrollü sosyal hayat

İnsanların çoğunluğu kabul etmese de, uzun sayılabilecek bir zamandır dünyanın hemen her yerinde, devlet ve hükümet şekilleri ile yöneticilerin milliyetleri fark etmeksizin kontrollü bir hayat sistemi yürürlüktedir. Bu yenidünya düzenin uzun yıllar boyu sürdürebilir olması için siyaset, kültür, medya, yeme içme alışkanlıkları ve teknolojik araçlarla desteklenen küreselleşen kapitalizmin kontrolündeki devletleri yönetmeleri, yönlendirmeleri için yapısal değişimler gerçekleştirildi.

**

Sistem öylesine yavaş ve belirsizlikler içindeki insanlara bir kurtuluş gibi sunuldu ki, bunun en güzel örneği kurbağanın içine atıldığı suyun yavaş yavaş ısıtılarak haşlanması örneğidir. Eski zaman fotoğraflarında olduğu gibi insanlar, üzerlerinde kaba toplum mühendisliği yapılarak, asker ve polis gücü ile gönderilerek veya öldürülerek razı edilmedi bu yeni kontrollü hayata.

Gerçi maaş günlerinde sorunsuz bir şekilde aldıkları açlık sınırının hemen üzerindeki ücretler için, devlet memuru olmaya can atan pek çok gencin, üniformalı olması insanlar üzerinde belli oranda baskı da oluşturmadı değil. Dünya savaşları sonuçları üzerinden toplum mühendisliği yapmakta maharet sahibi olan küresel oligarşi diyebileceğimiz siyaset ve ticaretin patronları, insanlar üzerinde uygulayacakları yönetim şekillerini, ellerindeki medya organları ile test eder hale geldiler.

**

Eskinin tek kanallı siyah beyaz devlet televizyonlarından verdikleri mesajların çok daha fazlasını, şimdilerde insanların serbestlik veya hürriyet olarak gördükleri, çok kanallı televizyonlar aracılığıyla verdiklerinin farkında bile olamıyor insanlar. Yenidünya düzeninin köleleştirici yönteminde, insanları eğlendirdiği ve problemlerini unutturduğu ifade edilen, toplumu birleştireceği yere kutuplaştıran ve dağıtan, hatta içinde yaşadığı toplumun her türlü maddi ve manevi değerlerine karşı yozlaştıran televizyon programlarımız, dizilerimiz, yarışmalarımız, naklen yayınlarımız neden yapılıyor zannediyorsunuz? Seyredenler uyutulurken, izlenen programlardan para kazananların kimler olduğu hiçbir zaman izleyicilerin akıllarına bile gelmiyor?

**

Klavye, mouse ve mobil telefon üçgeni arasına sıkıştırıldığı medya portallerinde, güya kendisine muhalefet imkânı sağlandığını zanneden kişilerin, muhalefet organizasyonunun gerçekte bazı muhalif insanların gazını almakta kullanılan bir hileli yönlendirme usulü olduğunu ve bunu yapanın da California’da yerleşik bir kurumun olduğunu açıklamaları neden suç haline getirildi dünyada? İşçilerin ve memurların hakkını verme dertlerinden kurtulabilmek için örgütlenme, sendikalaşma ve toplu sözleşme konularında iktidarlara göbeklerinden bağlı sarı sendika denilen yapıların asıl sahiplerinin ve maliyetleri düşürerek yüksek kâr marjlarını hedefleyen yabancı şirket ortaklı yerel burjuvazi kesimlerin ürettikleri gıda maddelerinin içeriklerinin açıklanmaları neden yasaklandı diye düşünen insan bile bırakmadılar.

**

Bir daha 1980 yıllarında yaşanan değişim öncesi dönemlere veya dünya savaşı benzeri bir duruma dönülmemesi için, Londra/Washington teorisyenlerinin ortaklık projeleriyle iktidara yerleştirilen siyasetçi ve NATO yetiştirmesi generaller eliyle siyasi ve ekonomik uygulamaların nasıl kalıcı hale getirildiğinin unutturulmasını kim ya da kimler sağlamıştır?

**
Sünni İslam inancına sahip ülkelerde toplum üzerinde uygulanması için yapılan projelerde, İslam Dininin siyasetsiz ve şeriatsız bir versiyonunu hâkim kılmak için devşirilip yozlaştırılan kullanmaya elverişli elemanların insanlara kurtarıcı olarak gösterilmesinde, içinde bulunduğu açlık ve yoksulluk nedeniyle yarınını bile düşünemeyen, sorgulamayan, hakkı ve gerçeği arama araştırma, yetenekleri köreltilen insanlar için özel görevli cemaat, tarikat yapılanmalarının nasıl oluşturulduğunu düşünebilen kaç kişi kaldı çevrenizde?

Teknolojik gelişmelerle fotoğrafları dijitalleştirilip renklendirilen, çeşitli filtreler ve photoshop programları ile albenisi artırılan ve her ortamda kolayca algısı değiştirilebilen, yediğini içtiğini paylaşmayı zenginlik zanneden bir toplum nasıl oluşturuldu neden düşünülmez?

FARKINDA MIYIZ?

Küresel sistemle bütünleşmiş aslında ingiliz kaynaklı vahhabi sermayesi, ABD'estli kapitalist din, iman satıcıları ile güya İslam devleti kurmak için dünyanın dört köşesinde katliam yapabilen cia ve gladio üretimi cihatçı militanları öldüren barış güvercini kılığına girmiş Pentagon silahları ve askerinin yüceltiliyor olması da mı aklımızı başımıza getirmeyecek? Yenidünya düzeninin liberal kapitalist tüketim ve sadaka ekonomisini korumak kollamak ve devam ettirmekle görevli partiler, siyasi sistemler aracılığı ve büyük sermaye sınıfı eliyle oluşturulan medya organları ve eğitim sisteminin kontrollü sosyal hayatını reddetmedikçe insanlık sürekli kaybedenler tarafında olacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Küçük Arşivi
SON YAZILAR