Hâlid Şen

Hâlid Şen

EYT'lileri bekleyen EGT tehlikesi!

EYT'lileri bekleyen EGT tehlikesi!

Emeklilikte yaşa takılanlar, alışılageldiği ismi ile EYT'liler uzunca bir süredir yaptıkları çalışmalar neticesinde müjdeli bir haber aldılar.

Twitter'da her trend konu ile atılan twitte veya vekillerin, bakanların paylaşımlarının altında bir EYT'liye rastlıyorduk artık. Seslerini duyurmak için çok çalıştılar.

Doğruydu veya yanlıştı orasına girmeyeceğim de EYT'liler emekli olduktan sonra onları bekleyen bir tehlike var. EGT, yani "emeklilikte geçime takılanlar".

2022'nin en düşük emekli maaşının 3500 TL olduğu söyleniyor. Ortalama ise 3500 - 5000 arasında imiş. Bir evi, ek geliri olmayan emekli nasıl geçinir acaba? 2023'te emekliler yine tatmin edici bir maaş alamayacaklar.

EYT'lilere hayırlı olsun. Umarım EGT'lilerden olmazlar...

***

resim-1.jpg

DİNDEN İMANDAN SOĞUTURSUNUZ!

Sık sık zırvaları ile karşımıza çıkıyor bu tipler... Baksan isminin önünde hocaefendi yazıyor.

Cüppeli diye nam salan zat; "Ekonominin bozuk olması, çoğu günahı engelleyici bir şey. İçki pahalı, kumar pahalı, zina pahalı... Onlara da zam geliyordur herhalde. Fahişelerin fiyatından haberim yok ama zam vardır herhalde. Her şeye zam geliyorsa senin de bu günaha bulaşma riskin azalıyor" diyor.

Videosunu açıp izlemesem inanmayacağım.

Ali Rıza Demircan, "Resmi rakamlara göre aktarıyorum; Türkiye'de her dakika değil her bir dakikada porno sitelerine 2 milyon tıklama yapılıyor ülkemizde. Bu tıklamaların en fazla yapıldığı illerimizin başında da dindarlığıyla mütemayiz olan Konya'mız gelmektedir" demiş.

Bu satırlara yazmaya utandığımız şeyi adam yalan olarak yayıyor. Uzmanlara sorduk, böyle bir veri yok ve ölçülemiyor. Kaldı ki 16 milyonluk İstanbul'un önüne geçmesinin imkanı yok. Gerçi istediğin kadar ispatla müfteri özür diler mi!?

Neticede insanları dinden imandan soğutuyorsunuz. Bunun vebali size yeter.

**

 

resim-2.png

SİMİT 75 KURUŞ MU?
Facebook hatırlatıyor ya anıları; sabah önüme düştü 9 yıl önce yaptığım bir paylaşım; “5 lira uzattım, bir simit alacağım. 75 kuruş bozuğun yoksa veremeyiz dediler. bana esnaflıktan bahsetme ankara pastanesi.” 

İlk okuduğumda algılamakta biraz zorlandım 75 kuruş neydi diye... Simit 75 kuruştu ve ilgili esnaf (şu an kapatmış) 5 lirayı bozamadığı için bana simit satmamıştı.

5 lira şimdi bozuk para oldu. Geçenlerde bizim kıza 10 lira verdim, bakkala gönderdim kardeşin ile kendine bir şeyler al diye. Çocuk 2 basit şeyle çıktı geldi, “Baba 10 liraya bir şey alınmıyoruş” dedi.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Hâlid Şen Arşivi
SON YAZILAR