Hâlid Şen

Hâlid Şen

Akademik Sayfalar tarih yazıyor

Akademik Sayfalar tarih yazıyor

Merhaba Gazetesi olarak 52. yaşımızın gururunu yaşarken, 2021 yılı sonu itibariyle Akademik Sayfalar ekimizin 20. cildinin tamamlanmasının mutluluğunu yaşıyoruz.

Öyle bir eser düşünün ki, Türkiye’de bir örneği yok. 300’den fazla yazar bir araya gelmiş, aylarca, yıllarca bir eseri oluşturmuşlar.... Ve bu eserden bağımsız olarak, onlarca eserin yayınlanmasına vesile olmuş. Çeyrek asra yakın bir süredir Mehmet Ali Uz ve çok değerli hocalarımızın emekleri ile hazırlanan Akademik Sayfalar’dan bahsediyoruz. Bu süre zarfında katkısı olan pek çok yazarımız da ebedi aleme göçtü, kendilerine Cenabı-Hakk’tan rahmet diliyoruz.

Kültür tahribatı, değerlerimizden ve aslımızdan kopuş, toplumumuzun ortak problemi. Neslimizin 30-40 yıl önce yazılmış kitapları okuyamaması kadar üzücü bir şey yok. Bu kötü gidişata “dur” demek için yapılan çalışmalar ise maalesef çok prim yapmıyor. Merhaba Gazetesi olarak akıntıya karşı kürek çekme sorumluluğunu alarak “maddiyat”tan yana değil, “değerler”den yana bir duruş sergilemeye çalışıyoruz.

ARŞİVLİK ESERLER ÜRETİLİYOR

2019 yılı sonunda göreve başlamamın ardından gazetedeki ekip arkadaşlarımızla bir araya geldiğimizde, yaptığımız çalışmaların günü kurtarma adına değil, geleceğe yönelik olması gerektiğini vurgulamış ve Akademik Sayfalar, Merhaba Şehir Dergisi gibi çalışmaların devamlı olarak yayınlanması gerektiğini ifade etmiştim. O dönem hem Akademik Sayfalar hem de Merhaba Şehir’e, kağıt maliyetlerindeki ciddi artışlar nedeniyle ara verilmişti. İlk adımı Akademik Sayfalar için attık ve bugün Karatay Belediyesi’nin desteği ile ara vermeden yayınlanıyor. Merhaba Şehir dergimiz de içerikten taviz vermeden, on yıllar sonra kütüphanelerden alınıp okunacak kalitede yayın hayatına devam ediyor. MerhabaTV çalışmasını da anmadan geçemeyeceğim. Basılı eserlerin yanında toplumun video yayınlara olan ilgisini göz önüne alarak röportaj, araştırma çalışmalarımızı videolu olarak hazırlayıp güzel bir arşiv oluşturduğumuzu düşünüyoruz. Daha ulaşılabilir bir Akademik Sayfalar için de bağımsız bir internet sitesi kuruyoruz.

BU GAYRETE SAYGI DUYULUR

Akademik Sayfalar Kurucusu, çok kıymetli hocamız Mehmet Ali Uz hocamıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Yayın kurulundaki kıymetli hocalarımız ile her hafta meccânen bu eki çıkaran Mehmet Ali Uz, gençlere örnek olarak gösterilebilecek bir şahsiyettir. İlerlemiş yaşına rağmen, araştıran, yazan, anlatan, ek için eksik yazı olduğunda bunun arkasında koşan, dert eden hocamızın gayreti bu kıymetli eseri daha da kıymetlendiriyor.

BU ESERE KATKI VERMEK GURUR VERİCİ

Merhaba Gazetesi olarak kültüre ve bu alanda yapılan çalışmalara her zaman destek verdik. Bugün gazete bünyesinde üretilen pek çok eser kaynak eser olarak kullanılıyor. Konya Ansiklopedisi’ne de kaynak eser olan Akademik Sayfalar, basılı yayının yanı sıra, internet sitemizden 20’den fazla ülkede takip ediliyor. Hocalarımızın özverili çalışmaları ile ortaya çıkan bu eserlere bundan sonra da destek vermeye çalışacağız. 800 sayıyı aşan ve 20 cilde ulaşan bir eserin ortaya çıkmasında katkıda bulunmak gurur verici. Emeği geçen ve katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Nice 100 sayılara...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hâlid Şen Arşivi
SON YAZILAR