Hâlid Şen

Hâlid Şen

Saadet ve İYİ Parti muhalefet yapmayacaksa?!

Saadet ve İYİ Parti muhalefet yapmayacaksa?!

Geride bıraktığımız 31 Mart Yerel Seçimleri, şehrimizin sorunlarının dile gelmesi açısından oldukça faydalı oldu. Nedendir bilmem muhalefetin seçim süreci öncesi “sessiz” bir şekilde izlediği “Büyük sorunlar” ancak seçim sürecinde konuşulmaya başlandı.

Bu yazının konusu; Seçim zamanı çıkan gür muhalefet sesinin azalması. Muhalefet deyince gözleri büyüterek korkanlar olabilir ama iş başındakiler de muhalefet de halk için bir şeyler söyler, söylemesi lazım. Yapıcı muhalefet ile güzel işlerin yapılacabileceğini, halkın kazanacağını biliyoruz.

Seçim sürecinde en gür eleştirileri yapan ve projeleri Saadet Partisi ve İyi Parti’nin seçilemeyen adaylarına ve Konya idarecilerine sesleniyorum.

Seçim sürecinde öncelikle Saadet Partisi adayları çıktı, tenkitlerini projelerini kamuoyuna aktardılar. Kimisi çok ilgi çekti, kimisi beğenilmedi. Ama diğer zamanda bilinse de pek konuşulmayan Meram’da imar noktasındaki sıkıntılar, Selçuklu’da emlak vergilerindeki yükseklik, Karatay’da sosyal alan eksikliği, Büyükşehir’de trafik sıkıntısı, su, ulaşım ücretlerindeki pahalılık dile geldi.

İYİ Parti adayları çıktı, metro ve hafif raylı sistem hatlarını şehre kazandıracaklarını, otopark ücretlerini kaldıracaklarını ve atık su bedeli almayacaklarını dile getirdiler. İlçelere özel vaatlerde de bulundular.

İki partinin eleştirilerinin yanlış olduğunu kim söyleyebilir? Bunların çözülürse kim kazanır? Halk tabii ki.

Fakat gel gör ki, muhalefet partilerimiz seçim sonrası ortadan kayboluyorlar. Eğer bu sorunların çözümünü gerçekten istiyorsanız, sadece seçimde değil, seçim sonrasında da söylediklerinizin takipçisi olmanız lazım.

İyi Parti Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Oğuz Şimşek, naziklik göstererek gazetemize ve diğer basın kuruluşlarına bir ziyaret yaptılar. O ziyarette kendisine de bu konuyu dile getirdim. Zira Saadet Partisi’nin Konya’daki etkili isimlerine de söyledim. Gelin Konyalıların sorunlarını sadece seçim zamanı değil, diğer zamanlarda da gündeme getirin. Konyalının sorunu sadece belediyeyi ilgilendiren sorunlar da değil. Merkezi yönetimden kaynaklı pek çok sorunumuz var.

Parti bünyesinde toplantılar, mahalle çalışmaları yapıyor olabilirsiniz ama asıl yapmanız gereken işi unutuyorsunuz.  

**Bu yazının baskıya gideceği dakikalarda İYİ Parti Konya İl Başkanı Av. Gökhan Tozoğlu “Su ve ulaşım ücretlerinde indirim talebi” konulu bir açıklama yayınladı. Yazımız ile ilgili gördüğüm için, belirteyim istedim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hâlid Şen Arşivi
SON YAZILAR