Hâlid Şen

Hâlid Şen

Konya’nın bir ‘şehir dergisi’ var

Konya’nın bir ‘şehir dergisi’ var

Yazılı basının her geçen gün güç kaybettiği bir dönemde 77 sayıya ulaşan Merhaba Şehir Dergisi, bugünden itibaren bayilerde olacak 78. sayısı ile yeni bir heyecan ve formatta yayın hayatına devam ediyor. Bu ‘heyecan’ öyle sıradan yazılıp geçilmiş bir şey değil inanın.

 

Reklam bulmada yaşanan sıkıntılara ve artan maliyetlere rağmen Merhaba ekibi olarak dergiyi yaparken ortak fikir olarak tek söylediğimiz bir söz vardı; “Bu dergi, gönül rahatlığı ile kütüphanede saklanacak arşivlik bir eser olmalı.” Bu sözde de kalmadı, biliyoruz ki pek çok Merhaba Şehir arşivcisi var, yeni sayıları bekliyor. Yaşanan sorunlar ve son olarak pandemi süreci ile dergimizin yayınına ara vermiştik. Okuyucularımızdan özür diliyoruz.

 

Merhaba Şehir’in bundan önceki sayılarını, Merhaba Gazetesi’nin ücretsiz ilavesi olarak çıkarmıştık. Günlük olaylar ve temel olarak maddi kaygılarla çıkan dergilerle karıştırılıyorduk. Pek çok araştırmacı ve meraklı kişi dergimize ulaşmakta sorunlar yaşıyordu... Dergimiz artık cüzi bir ücret karşılığında, yılda 6 defa, evinize, iş yerinize kadar Merhaba Gazetesi’nden bağımsız olarak gelecek.

 

Zaman zaman şehrin ileri gelenleri ile yaptığımız sohbetlerde “Bu şehrin, Konya’nın bir şehir dergisi olmalı” görüşünde mutabık kaldık, derdini çektik. Yarın 51. yaşını kutlayacak Merhaba Gazetesi ekibi pek çok işte ilkleri başardı. Baskı, internet yayıncılığı, Web TV, yabancı dilde gazete, şehrin hafızasına cilt cilt kitaplar... Konya’nın tek şehir dergisi Merhaba Şehir olarak da işimizi layıkıyla yapmaya çalışacağız. Merhaba Gazetesi’nin çarşamba günleri yayınlanan ücretsiz ilavesi Akademik Sayfalar ile tarihe altın dokunuşlar yaparken, Merhaba Şehir ile şehrin tarih, kültür, sanat, spor ve güncel yaşamını sizlere ulaştıracağız.

 

Hiçbir zaman yaptığımız işi yeterli görmüyor, eksiklerimizin olduğunu kabul ediyoruz. Size en iyiyi sunmaya çalıştığımız bu sayımızda Konya’dan yola çıkan ve ülke genelinde edebiyat alanında ses getirerek kendilerini kanıtlayan “Mahalle Mektebi” dergisi ile bir söyleşi yaptık. Karatay Belediye Başkanımız Hasan Kılca daha önce duymadığınız özel hayatına ilişkin soruları içtenlikle cevapladı. On yıllarca hayalini kurduğumuz Ayasofya’nın cami olarak açılması hayali gerçekleşince, bunun dışında bir kapak yapamazdık. Kapak konusu olarak Ayasofya için Konya’dan verilen mücadeleyi sizlere hatırlatalım dedik. Sanat, spor, tarih, yemek, fotoğraf,... Buraya pek çok dosyayı yazmak istedim ama okumanızı istediğim o kadar fazla dosya var ki...

 

Güzel bir dergi hazırladık, daha da güzel olacak. Dergimizin yeni sayılarında, şehre değer katacak yeni projelerde görüşmek dileğiyle...

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Hâlid Şen Arşivi
SON YAZILAR