Abdullah Leblebici

Abdullah Leblebici

Daha önce neredeydiniz?

Daha önce neredeydiniz?

Ligden düşmeyi hak etmeyen takımların başında Konya nın geldiği bir gerçek. Alınan sonuçlar ile sıralamada gelinen nokta tamamen şanssızlıktan kaynaklandı.

Saat 18.30 da ki maçlarda Kasımpaşa Rize yi 2-0 yenince, Kayseri evinde Antep ile berabere kalınca, Malatya da evinde Beşiktaş’ a yenilince Konya nın Başakşehir’ i yenmekten başka çaresi kalmadı.

Ancak gelin görün ki maçın 3. Dakikasında penaltıdan yenilen gol tüm ümitlerimizi bitirdi. 1-0 yenik duruma düşmesine rağmen Konya maçı asla bırakmadı, önce beraberliği yakaladı, sonra da 2-1 öne geçti.

Bir farklı galibiyetlerin yeterli olmadığını en iyi bilen Konya dır.

Ne puanlar kaybettik, bu sebeple 2 farklı önde olmak zorunda olduğunun farkında olan bir Konya vardı sahada,

Nitekim, ilk yarıyı 3-1 önde tamamlamayı başardık.

İkinci yarı da 3-1 önde olmanın avantajını korumak için 4. Golü atmayı hiç düşünmedik. Durum böyle olunca da kalemizde ikinci golü gördük ve başladık ecel terleri dökmeye.

Bir takım nasıl bu kadar kolay gol yer, hiç değişmeyecek mi? 3-1 galip iken bir anda maç 3-3 e geldi. Her maçta basit goller yedik.

Önde iken geriye çekilmenin ne kadar anlamsız olduğunu 80. Dakikadan sonra anladık. İleri çıkmak aklımıza gelince, yani geçmişten ders alınca 4. Golü bulduk.

4. golü bulduk öne geçtik. Ancak hemen akabinde yine kendi sahamıza kapandık. Başakşehir gibi yoktan gol atma becerisine sahip bir takım karşısında kendi sahamıza kapanmanın ne kadar yanlış olduğunu anlayamadık.

85. dakikadan sonra geçmişten ders almış olmalıyız ki, topa sahip olmanın önemini anladık. Topa sahip olunca da Başakşehir etkili olamadı ve maçı kazandık.

İnsanın aklına gelmiyor değil. Madem bu kadar güzel oynuyordunuz.

DAHA ÖNCE NEREDEYDİNİZ?

FEDERASYON BATTIKÇA BATIYOR

Türkiye Futbol Federasyonu öyle bir güven kaybetti ki aldığı kararları ciddiye alan kalmadı.

Eylül ayı içerisinde başlatılması planlanan yabancı futbolcu sayısının 14 olarak belirlendiği açıklandı.

Öyle ki duayen teknik direktörler de dahil olmak üzere, spor camiasının nerede ise tamamı 14 yabancı oyuncu sayısını ciddi anlamda eleştirdi.

Bir garip karar da altyapıdan bir oyuncunun zorunlu olarak 21 kişilik takım kadrosunda yer alacağı ifade edildi.

Altyapıdan bir oyuncunun 21 kişilik kadroda yer almasının ne anlamı var ki, oyuncu ilk 11 de olmalı.

Altyapıda tesislere yatırım yapmadıktan sonra genç oyuncu yetiştirmenin imkansız olduğunu tüm spor otoriteleri bilir.

Biz çalışıyoruz görüntüsü vermek isteyen federasyon aldığı her karar da biraz daha bataklığa gömülmenin önüne geçemiyor.

SUÇ AYKUT KOCAMAN DA

Aykut Kocaman göreve geldiği zaman Konya camiasında çok büyük bir heyecan yarattı. Ancak 3-4 hafta sonra takımın çok kötü olduğu anlaşıldı.

Kocaman göreve geldikten 5 maç sonra ayrılsa doğru olacaktı, ancak bu yapılmadı, göreve getirilen teknik direktörün ne suçu var.

Takımı Kocaman bu hale getirdi, sezon sonuna kadar kalmalıydı.

Elbette Konya ligde kalmalı ve başarılı olmalı. Hepimizin malumu takıma yeteri kadar destek yok, hatta futbola ne gerek var, takım düşerse düşsün düşüncesinde olan önemli bir kesim var.

Antep maçında ele çarpan top penaltı değilmiş, falan filan, hakem penaltıyı verdi işte, ne yapacaksın, sen 2. 3. golü bulamaz isen sonuç böyle olur,

Geriye bir bakalım kaç maçı böyle kaybettik, suçlu aramanın kimseye faydası yok.

 


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Leblebici Arşivi
SON YAZILAR