Bayram Miroğlu

Bayram Miroğlu

Allah’ın İpine Sımsıkı Sarılın

Allah’ın İpine Sımsıkı Sarılın

Ey iman edenler! Eğer siz Allah’a yardım ederseniz (emrini tutar, dinini uygularsanız), O da size yardım eder ve ayaklarınızı sağlam bastırır. (Muhammed Suresi 7)

Sözün bittiği yerdeyiz. İsrail dünyanın gözü önünde masum çocukları, kadınları, insanları katletmeye devam ediyor. Hastanede bulunan binlerce masum insanı katletmesi ise bardağı taşıran son nokta oldu. Savaşın da bir onuru vardır. Ama ne yazık ki katil devlet İsrail hainliğini bir kez daha gösterdi ve masum yüzlerce çocuğun üzerine bomba yağdırmaktan bir an bile olsun geri durmadı.

Sözün bittiği yerdeyiz. Kelimeler düğümlenmekte boğazlarımızda. Haykırmak nasıl olmalı unuttuk. Ne yapmalıyım, ne yapmalıyız da Müslüman kardeşlerimizin yanında olmalıyız? Sorusunu o kadar çok sorduk ki birbirimize, cevabı olmayan cümleler beynimizi kemirdi. Dünyanın en güçlüsü olduğunu iddia eden ABD sonuna kadar İsrail’in arkasında olduğunu beyan ederken, Müslüman devletler hala birlik çağrısında bulunamadı maalesef. Birlik ve beraberlik ruhunu emreden Yüce Rabbimiz Âl-i İmrân Suresi 103.Ayet-i Kerimesinde aslında bizlere açık uyarıda bulunmakta ve : “Ey mü’minler! Hepiniz birlikte Allah’ın ipine sımsıkı sarılın ve ayrılığa düşmeyin. Allah’ın size olan şu nimetini hatırlayın: Hani siz birbirinize düşmandınız; derken Allah kalplerinizi kaynaştırdı da O’nun bu nimeti sayesinde kardeş oldunuz. Ateşten bir çukurun tam kenarında idiniz, fakat Allah sizi oraya düşmekten kurtardı. Doğru yolu bulasınız diye, Allah size âyetlerini işte böyle açıklıyor.” Buyurmaktadır.

Bizler “Allah’ın İpine” sarılmak yerine başka başka iplere sarılırsak dağılıp gideceğimiz açıktır. Ama kendimize bir an evvel gelip de aynı ipe sımsıkı sarılırsak, bir olur, beraber olur ve aynı çizgide buluşabilirsek Allah’ın izni ile önümüzde duracak hiçbir güç ve kuvvet kalmayacaktır. Bu birliktelik ise hepimizin inşirahına vesile olacaktır. Sıkıntı ve dertler sona erecek zalimin zulmü son bulacaktır.

Dünya her daim güç savaşlarına şahitlik etmiştir. Yıllarca insanlığa soykırım yapan, asıp, kesen katleden onlarca olaya şahitlik yapmıştır. Ama şu da unutulmamalıdır ki elbet İnşirah Suresin de de belirtildiği üzere : “Her zorluğun ardından bir kolaylık vardır. Muhakkak ki, her zorluğun ardından bir kolaylık vardır.” Şiarınca umudumuzu asla kaybetmeden, ama çok çalışarak, ama zulmün karşısında dik durarak kolaylık ve esenlik günlerini beklemeliyiz. Bizler samimi Müslümanlar olarak hiçbir zaman umudumuzu yitirmeden elimizden gelen her ne ise onu yaparak bu zulmü de bertaraf edeceğiz Allah’ın izni ile. Rabbim Filistin’li, Gazze’li Müslüman kardeşlerimizin yardımcısı olsun. Rabbim birlik, beraberlik ve kardeşlik şuurumuzu bizlere yeniden sağlasın duası ile…

Selam, dua ve muhabbetlerimle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Bayram Miroğlu Arşivi
SON YAZILAR