Ramazan Kural

Ramazan Kural

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun

Türk Neferi kaçmak nedir bilmez. Eğer Türk Neferinin kaçtığını görmüşseniz derhal kabul etmelidir ki onun başında bulunan en büyük kumandan kaçmıştır.

30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da Mustafa Kemal'in başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz'u anmak için Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde her yıl 30 Ağustos günü kutlanan resmi, ulusal bir bayramıdır.

26-30ağustos Anadolu halkının azmi ve inancının kaybetmediği bağımsızlık zaferidir. Millet olma bilincinin birlik ve beraberliğinin iç içe olduğu gündür.

30 Ağustos Zafer Bayramı tarihimizin en gurur verici zaferlerinden biridir. Vatanımız işgal edilerek yem edilmek isteniyor kendi vatanında esir edilmek istenen milletimizin Mustafa Kemal Atatürk ün önderliğinde bir araya gelerek yeniden canlanmanın bir örneğidir büyük taarruz.

30 Ağustos günü, ilk kez 1924'te Dumlupınar'da Çal Köyü yakınlarında Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal'in katıldığı bir törenle Başkumandan Zaferi adıyla kutlanmıştır

Mustafa Kemal Atatürk'ün başkomutanlığında yapıldığı için Başkomutanlık Meydan Muharebesi olarak da bilinen Büyük Taarruz, Sakarya Savaşı'ndan sonra Türk ordusunun

Düşmanlarını bir kez daha mağlup ederek kazandığı zaferdir. Sadece vatanın düşman işgalinden tamamen kurtulmasını sağlamakla kalmamış. 1920'de Meclis'in açılmasıyla kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin temelleri atılmıştır.

İçişleri Bakanlığı 23 Ağustos'ta il valiliklerine gönderdiği genelgeyle 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinliklerine "pandemi" gerekçesiyle kısıtlamalar getirildiğini bildirdi.

Corona virüs 2020 yılında varlığını sürdürmesiyle birçok kutlama o eski günlerdeki gibi coşkuyla değil çok az katılımla sağlanıyor. Ramazan bayramı 23 Nisan, 19 Mayıs ve şimdide 30 ağustosu tedbirler akabinde kutlayacağız. Birçok etkinlik çevrimiçi olarak yürütülecek.

Türk tarihi zaferlerle doludur. 30 ağustos da bu Zaferlerden biridir, 1922 yılında zaferle sonuçlanan taarruz Türk ordusunun yeniden dirilişidir. Tüm şehitlerimizin mekanları cennet ruhları şad olsun Zafer Bayramımız Kutlu Olsun

Bugünü adın gibi iyi bil, daima an,

Türk adında bir millet yok denildiği zaman.

Tarihler dize geldi ve şaştı bütün cihan,

Doğdu eşiz bir güneş, o kurtardı vatanı.

Parlayınca kılıçlar, ufuklar kızıllaştı,

Ordu bir sel olarak bütün setleri aştı,

Türk, istiklal uğrunda kahramanca savaştı:

Bu 30 ağustostur iyi bil, iyi tanı.

Çınlasın kulağında Dumlupınar sesleri,

Zaferi zaferle tat, çalış hiç kalma geri,

Hedefin yükseliştir, ey Türk genci ileri,

Eşsizliğe dönmeli bu vatanın her yanı. (Ramazan Gökalp Arkın)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Ramazan Kural Arşivi
SON YAZILAR