Muhammet Gümüş

Muhammet Gümüş

Umutları mutluluğa dönüştüreceklerini gösterdiler

Umutları mutluluğa dönüştüreceklerini gösterdiler

Spor Toto Süper Lig'de zorlu ve sıkıntılı bir ilk devre geçirerek rakiplerine umut sevenlerine sıkıntı veren Konyaspor, devre arasında yaptığı transferler ve çalışmalar ile ikinci devreye hazırlandı.
Dahası ilk yarıyı 14 puanla düşme hattında kapatan Konyaspor, devre arasında yaptığı 8 transferle takımını güçlendirdi. Bilindiği gibi Yeşil-Beyazlılar ara transfer döneminde Polonyalı kaleci Mariusz Pawelek, yine Polonyalı golcü Marcin Robak, Gineli Zayette, İspanyol Alvaro, Bahreyli Jayceen, Musa Çağıran, Ertuğrul Arslan ve Emre Yüksektepe’yi renklerine bağladı. Giden oyuncuların iyiliği veya eksikliği konuşulurken yapılan transferlerin bilinmezliği hiç şüphesiz büyük bir merak oluşturdu.
Akıllarda büyük soru işaretleri bulunurken başlayan ikinci devre ilk maçında Konyaspor, renkdaşı Bursaspor’u konuk etti. Taraftarının önünde oynanan ilk karşılaşmada Konyaspor Teknik Direktörü Ziya Doğan ise, Polonyalı kaleci Mariusz Pawelek, yine Polonyalı olan golcü Marcin Robak ile birlikte Musa Çağıran, Ertuğrul Arslan ve Emre Yüksektepe’ye Bursaspor karşısında forma şansı verdi.
Geçen sezon ligi şampiyonlukla kapatan ancak Avrupa kulvarında umduğunu bulamayan Bursaspor, lider Trabzonspor’un kaybının olduğu ilk haftada hiç şüphesiz kazanmak istiyordu. Ancak bugüne kadar yapılan hiçbir maçta Konya deplasmanından galibiyet alamayan yeşil beyazlılar, ikinci devrenin ilk maçında da bunu yıkamadı. Yıkması da imkânsızdı. Çünkü ilk devredeki Konyaspor ile ikinci devredeki Konyaspor arasında çok ciddi farklar vardı. En büyük fark ise rakibinin üzerine giden ilerde tehlikeli ataklar oluşturan bir takım gördüm. Şampiyon olduğumuz Bank Asya Ligi’de dahil böyle bir Konyaspor’u ilk kez izledim desem yalan olmaz. Yapılan transferlerin mücadelesi ileriki haftalar için sevindirici gelişme olurken uyum sorununun da en kısa sürede aşılması ile tam bir takım havasının yaşanması kaçınılmaz olacaktır.
Sergilenen futbol ile futbolcular, Umutları mutluluğa dönüştüreceklerini gösterdiler. Özellikle Polonyalı kaleci Mariusz Pawelek’in maçın ikinci yarısının başında yaptığı birliktelik hareketi gerçekten Konyaspor’da daha önceden yapılmayan eksikliği de göstermiş oldu. Karşılaşma öncesi saha içinde tek tek arkadaşlarına gidip başarı dileyen kaleci Mariusz Pawelek’in maç içinde yaptığı kurtarışlar ise tribünlerden büyük bir destek aldı.
Forvet oyuncu Marcin Robak’ın henüz eksikliğinin olduğu gözlerden kaçmazken Musa Çağıran, Ertuğrul Arslan ve Emre Yüksektepe ise sergiledikleri mücadele ile yine tam not alan oyuncular oldu.
Kısaca belirtmek gerekse; Konyaspor ikinci devreye güvenli ve gelecek vaad eden bir tablo ile girmiş oldu. Belki de özlenen ve arzulanan futbolun sinyalini vermeleri zorlu ve kritik geçecek ikinci devre için sevenlerine bir nevi mutluluk verdi. Artık Konyaspor için önemli olan bundan sonra, çünkü başarı ve istikrarın devamı adına hem maddi hem manevi desteğin verilmesi gerekiyor.
Bu anlamda altını çizmem gereken bir teşekkür hiç şüphesiz Konya Şeker’e olacak. Yaptığı destek ile yine öncü olan Şeker’in bu desteğinin örnek olmasını temenni ediyor A’dan Z’ye her kesimin desteğinin sürmesinin Konyaspor’un başarısı için olmazsa olmaz görüşümü savunuyorum.
Bu düşünceler ile haftasonu deplasmanda oynanacak olan Eskişehir karşılaşmasında da yeşil beyazlı temsilcimize başarı diliyor uyumun biran önce gerekleşmesini ümitle arzuluyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Muhammet Gümüş Arşivi
SON YAZILAR