Adnan Özkafa

Adnan Özkafa

GONYALICA ELLİNCİ SENE

GONYALICA ELLİNCİ SENE

Sene 80’den önce.

Memleketde Adalet Partisi, Milli Selamet Partisi, Demirel, Ecevit, Erbakan, Türkeş… var. Parti amblemleri gırat, anatdar vs.

Şimdiki Böyük Belediye binası alanı boş tarla. 6 Eylül’de orda Gudüs Mitingini yapmışdık. Garşıda Hacıviyiszade Camisiynen Ticaret Odası yirinde esgi Etfaaye Binası, onun arkası Gonya Fuarı. Nalçacı Caddesi’nin ortasında tramvay yollarının yirinde yimyişil ağaçlar var. Caddenin sonunda Gule’nin yirinde Yini Garaj var.

Bu arada Esgi Garaj, Aslanlı Gışla, İllezin Gavakları, Alaaddin Eteğinde Adliye Binası, Köprübaşı Garagolu… yirinde duruyor.

Ben İmam Hatip’de talebeyim. Okumaya, yazmaya hevesliyim. Teksir kiyatlarına, sarı, saman kiyatlara yazı yazar, Türkiye’de Yarın gasdesine Cuma Sayfası, İramazan Sayfası hazırlarım.

O yazıları dürer büker yayan yapırdak İnce Minare’nin orda bodurum gatdakı gasde binasına ulaşdırırm.

Ordaki arkadaşlar o yazıyı yini başdan bi daa yazallar, cızallar, bakabilirsen tashihine bakıp düzeldin, bakamazsan ipbicene bi yannışınan, hatayınan yazı çıkar.

Gasdede yazıyı, bi de tıfıl halimiznen anlı şanlı yazar (!) olarak adımızı gördük mü ya göbek atar, zevkden dört köşe olurduk.

Daa soona Merhaba Gasdesi oldu, Belediye İşhanı 8. gata daşındı. Orda da bazen asansör bozulur, elimde yazıynan 8 gatı nefes nefese çıkar, emaneti viri, geri dönerdim.

Bazar günneri evde tatiliz. Bağ-baçce işleri var. Çalışacaaz, dinneneceez. Oturup yiyip içeceez. Gasdeden arallar, Bazartesinin yazısını isdeller. Hadi bakalım, yaz, cız, soyun dökün arabaya bin 10-15 km yol depip yazıyı vir gel.

Yıllar sonra esgere gitdim. Tee Elazığ’ın Sivrice gazasında yedek subayım. Ordan dakma adınan (müstear isimle) 3-5 günnük toplu yazı yazıp PTT mekdobuynan yazılar yolladım, yayınlandı.

Şimdi benden gıymatlı dostlar ellinci sene yazısı isdediler. Naapdım bilir misiniz?

Oturduğum yirde kiyatsız, galemsiz yazıyı yazdım, bilgisayardan bi okus fokus yapdım yazı anında gasdeye ulaşdı, yol, yorulma, zahmet, yiniden yazma, tashih filan da yok, onnar da aldılar aynen bu köşeye yirleşdirip basdılar.

Yani diyeceğim o ki nerden nereye geldik.

Raametli dedem mezardan çıksa da şööle bi dünyaya nazar itse, şu bilgisayarlar, cep telefonnarı, internetler, vatsaplar, caddeler, sokaklar, gızlar, oğlannar, küpeler, döğmeler, boyalı gözler, yırtık dizler, ip gibi sakallar… daha neler neler görse,

Ne dirdi acaba?

Aman Allahım aklıma mugayyet ol” dir, neuzu billah çekerek Eshab-ı Kehf gibi şaşgına dönerek mezarına gaçar giderdi heralde.

Şaka bi tarafa “50 sene” dile golay, bir ömür, yarım asır.

Merhaba Gasdesi bunca yıldır hem gendi çıkdı, hem de bir mekdep (ekol) olarak Gonya’da pek çok gasdenin ve gasdecinin de yitişmesine vesile oldu.

Bunca senedir bu gasdeyi ayakda dutan, yazan, okuyan, basan, dağıdan, emek viren kim varısa, Allah emeklerini yağlı itsin. 50’yi gösderen Allah 100. seneyi de gösdersin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Adnan Özkafa Arşivi
SON YAZILAR