Konya'ya göl manzaralı tabiat parkı yapılacak! Dev proje bu tarihte tamamlanacak

Konya'ya göl manzaralı tabiat parkı yapılacak! Dev proje bu tarihte tamamlanacak

Türkiye'de doğal güzellikleriyle de dikkat çeken şehirlerden birisi Konya. Kentte göl manzaralı bir tabiat parkının yapımına başlanıyor. Söz konusu projenin kısa sürede tamamlanması bekleniyor.

Türkiye'de tarihi ve doğal güzellikleriyle dikkat çeken şehirlerin başında Konya geliyor. Birçok sosyal aktivite imkanına sahip olan şehirde vatandaş keyifle vakit geçiriyor. Yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken şehirde yeni yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. Konya denince akla Kelebekler Vadisi geliyor.

adsiz.jpg

Binlerce kelebeğin uçtuğu tropikal alana ilgi gösteriliyor. İlgi çeken yerler arasında Meram Millet Bahçesi de yer alıyor. Ormanın içinde yer alan parka vatandaş piknik için gidiyor. Konya'nın ilçelerinde de gezilecek yerlerin sayısı hayli fazla.

yaka-3.jpg

En çok ziyaret edilen ilçe ise Beyşehir olarak biliniyor. Seydişehir ve Akşehir ise ilk 3'te yer alıyor. Türkiye'nin en büyük göllerinden birisi olan Beyşehir Gölü ilçeyi cazibe merkezi haline getirdi.

yaka-2.webp

Doğal güzellikleriyle vatandaşın birincil rotaları arasında yer alan ilçeye yeni yatırımlar devam ediyor. Son olarak Konya'ya göl manzaralı bir tabiat parkı yapılacak. Beyşehir'de Yakamanastır olarak bilinen bölgede hayata geçirilecek projeyle ilgili somut adım atıldı.

yaka-5.jpg

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin üstlendiği proje kapsamında 1348 m2 betonarme bina ve 9 adet 43 m2 çelik kır evi inşa edilecek.

yaka-4.jpg

Çevre düzenlemeleriyle birlikte Konya eşsiz bir tabiat parkına kavuşacak. Beyşehir Gölü manzarasıyla marka olması beklenen Yakamanastır Tabiat Parkı'nın 2025 yılında hizmete açılması bekleniyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum