Muhammet Gümüş

Muhammet Gümüş

Cihanbeyli altın dönemini yaşıyor

Cihanbeyli altın dönemini yaşıyor

Bir haftalık aranın ardından kaldığımız yerden devam ettiğimiz ilçe ziyaretlerimizin bu haftaki konukları Cihanbeyli ve Kulu ilçeleri oldu.

Öncelikle Cihanbeyli Belediyesine yani Belediye Başkanı Mehmet Kale'ye misafir olduk. Başkan Kale sıcak, samimi, içten bir o kadar da açık yürekli bir Başkan. Bizi karşılamasından uğurlamasına kadar ki süreçte açık yüreklilik ve sıcak tavırlarını yaşayarak mutlu olduk.

Belediye ziyareti öncesi Cihanbeyli caddelerinde dolaşırken vatandaşla yaptığımız kısa sohbetlerde Başkan Mehmet Kale'den memnun olup olmadıklarını sorduğumuzda, aldığımız tek cevap 'Biz ondan razıyız ve hizmetlerinden razıyız, Allah'ta razı olsun' şeklinde oldu. Hiçmi şikayet yok sözüme ise verdikleri yanıtlar Başkanın ilçede ne denli bir denge ve güven oluşturduğunu gösteriyordu.

Elbette ki her istenen olmuyor ancak bu olmayışın nedeni Belediye'nin yetersizliği değil, kimi zaman bürokrasinin engeli kimi zamanda olmayacak bir fiziki şartın nedeni oluyor.

Başkan Kale'nin gerek seçim döneminde gerekse seçim sonrasında insanına sahip çıkan, hiç bir siyasi ayırım yapmadan hemşerileri için elinden gelen gayreti göstermesi ilçede ciddi derecede görülüyor.

Öyle ki ilçeye girişten itibaren yapılan yatırımları görebiliyorsunuz. Şehirleşmenin iyiden iyiye hissedildiği Cihanbeyli'de kimi hizmetler bizzat Belediye tarafından kimileri ise merkezi hükümet ve kurumların Belediye ortak çalışmasıyla gerçekleşen yatırımlar olarak karşımıza çıkıyor. Bura önemli olan Belediye Başkanı Mehmet Kale'nin başta Konya Büyükşehir Belediyesi ile ve kurumlarla dengeli ve koordineli diyalogudur. Sonuçta diyalogunuz yeterli olmazsa bu denli ciddi hizmetleri ve destekleri almak hayalden öte geçmiyor.

Başkanın makamına girdiğimizde ilçe halkından misafirlerin olması ve sorunlarını Başkanla paylaşmaları, Belediye kapısının halka açık olduğunun da göstergesi niteliğindeydi.

Burada şunu da belirtmek isterim ki Konya ilçelerinin içinde siyasi önemin dışında stratejik öneme sahip ilçe olarak adlandıracağım Cihanbeyli ve Kulu isimlerine dikkat çekerim. Çünkü bu ilçelerde siyasi dengelerin dışında etnik dengeleri de göz ardı etmemek gerekiyor. Dolayısıyla merkezi destek ve sahip çıkmışlık adına yetersizlik söz konusu olmaması gerekiyor.  Stratejik önemi özellikle Konya İl yönetiminin gözardı etmemesi ve sahip çıkmışlığı göstermesi elzemdir.

Cihanbeyli, Ankara yolculuklarında kenarından geçtiğimiz bir ilçenin ötesinde artık merkezine girilip zaman geçirilecek bir şehir konumuna geliyor. Çünkü Belediye Başkanı Mehmet Kale, seçildiği günden beri Cihanbeyli'nin çehresini gözle görülür bir biçimde değiştirmiş ve halende hizmet noktasında takdir edilecek projeleri devam ediyor.

Başkanla yaptığı yatırımlar konusunda konuşurken yüzün üzerinde projeleri tüm bölgeye yayarak gerçekleştirdikleri ve 316 milyon civarında bir yatırım rakamından bahsetmesi şaşkınlığımı arttırdı. Ancak projeleri teknik ve cografi olarak sunduğunda takdirin en büyüğünü hak ettiğini gösterdi  Yapılan yatırımların 2018'in ilk çeyreğinde topluca açılacağını ifade eden Başkan Kale, bu açılış ile ilgili olarakta ser verdi sır vermedi. Konuşmaktan çok iş yapmayı kendine dustür edinen Başkanın bölge için önemli bir yeri olduğunun da altını çizmek gerekiyor.

Göreve gelmeden önce halka vadettikleri tüm icraatları 2,5 yılda hayata geçirdiklerini anlatan Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, Beyler Konağı’ndan Hanımlar Lokaline, Gençlik Merkezi’nden yeni spor alanları ve sosyal yaşam merkezlerine kadar birçok önemli projeyi hayata geçirdiklerini belirtti.

Hiçbir siyasi ayrım gözetmeden bölge halkına hizmet götüren ve dualarını alan Başkanın yaptıkları ve yapacakları ile Cihanbeyli'nin altın dönemini yaşadığını yüksek sesle ifade edebilirim.

Kendisi gibi işine aşık ekibiyle önemli işler başaran ve başarmaya da devam eden Belediye Başkanı Mehmet Kale'ye ve ekibine kolaylıklar diliyor, yürüdükleri yolda başarılarının devamını canı yürekten istiyorum. Teşekkürler Cihanbeyli, Teşekkürler güzel insan Mehmet Kale....

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Muhammet Gümüş Arşivi
SON YAZILAR