Ömer Altay

Ömer Altay

Hollanda’ya karşı 11+42 bin kişiyle oynayacağız

Hollanda’ya karşı 11+42 bin kişiyle oynayacağız

Konya’da üç gündür masal gibi günler yaşıyoruz… A Milli Takımımızın 92 yıl sonra Konya’ya ayak basışı, antrenmanlar, milli maçlar, Türkiye-Letonya maçı, basın toplantıları, Ay-Yıldızlı kafilemizin Mevlana ziyareti…

Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları, memleketin kurtuluşu için büyük seferberlik başlatırken Konya’ya gelip Mevlana Türbesi’ni ziyaret etmiş ve yaradana sığınıp dua etmişti… Duaları kabul olundu… Cep Herkülümüz Naim Süleymanoğlu’da yıllar önce bize, 1988 Seul Olimpiyatları’na katılmadan önce Konya’ya gelip Mevlana Türbesi’ni ziyaret ettiğini ve Olimpiyat Şampiyonluğu için dilek tutup dua ettiğinden bahsetmişti. Naim’in duaları da kabul olundu. Cep Herkülümüz Seul’de dünya rekorlarını paramparça ederek ilk Olimpiyat Şampiyonu olarak podyumdan ayrılmıştı.

Önceki gün de A Milli Takım kafilemiz Hazreti Mevlana’nın Türbesi’ni ziyaret etti. Dualar edildi. Letonya maçında hep birlikte gördük millilerimiz dünyaları kaçırdı. Sırf Volkan Şen, ilk 45’de bulduğu gollerle hat-trick yapabilirdi… Futbol bu olmayınca olmuyor, farka gideceğimiz maçta 90+1’de yediğimiz talihsiz golle 3 puanı elimizde3n düşürdük.

Goltürkler bu Konya akşamında Hollanda karşısına çıkıyor. 2016 Fransa Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde yaşanan büyük sürprizlerle Türkiye ve Hollanda’yı adeta birbirine yapıştı. Mücadelemiz artıkHollanda ile ikili yarışa dönüştü. 10 puanlı Hollanda ile bu akşam gruptaki en kritik sınavımıza çıkıyoruz. Bizden bir fazla puanı bulunan Portakallar’ı yenersek bundan sonra oynayacağımız İzlanda maçına avantajlı çıkacağız.

Bugün Konya Büyükşehir Torku Arena’da Ay-Yıldızlı ekibizin performansı kadar, Konyalı milli taraftarlarımın desteği de çok önemli.  Letonya maçında Arena’nın en iyisi olan 42 bin kişilik milli koromuz, tüm Türkiye’nin büyük hayranlığını kazandı. Nalçacı ve diğer taraftar gruplarımız 42 bin kişilik arenayı maestro gibi yönetti. Tüm Türkiye’ye milli taraftarlık dersi verdi. İzlanda maçında sakatlanan Robben ve kırmızı kart cezalısı Martins Indi gibi iki önemli kramponundan yoksun olarak sahaya çıkacak olan Hollanda önünde milli takımımızda da bazı revizyonlar bekleniyor. Letonya’yı daha ilk yarıda bulacağımız golle aşacağımızı umuyorduk. Ancak topu ağlarla buluşturacak beceriyi geç gösterdik, ardından da savunmaya yaslanınca ağır bir fatura ödedik. Letonya önünde kolayı zora soktuk. Diliyoruz bu akşam zoru kolaya dönüştürürüz.

Henüz Konya’daki  ilk maçta şehrimize yeni milli maç merkezi  apoleti taktıran Konya Milli Taraftar Korusu’na seslenmek istiyorum. Bu Konya akşamında Hollanda karşısında ter akıtacak Ay-Yıldızlı delikanlılarımızın en büyük itici gücü yine sizler olacaksınız. Haydi Konya, bu akşam da tribünlerde mükemmel oyna…

xxx

SELÇUK'UN FORMASI

Konya’da 3 Eylül 2015 gecesi Türkiye-Letonya maçıyla tarih yazıldı. Her ne kadar galibiyeti son anda elimizden kaçırmış olsak da, şehrimizde ilk milli maç oynandı, 1923 doğumlu A Milli Takım da tarihinin 700. Golünü Konya’da attı.

İlk kez milli olan Selçuklu’nun başkenti Konya’da 700. Milli golümüz, ne ilginçtir ki Selçuk imzasını taşıyor.

Türkiye ve Konya için çok özel anlamı olan bu golün hatırasını, bizden sonra gelecek nesillere de aktarmak boynumuzun borcudur. Milli maçlar öncesi düzenlenen basın toplantısında Torku Konyaspor Kulübü Başkanı Ahmet Şan’la da paylaştığımız gibi 700. Milli golü Konya’da yaşatmak bizlerin sorumluluğudur.

Konya’nın ilk, A Milli Takım’ın 700. golünün ağlarla kucaklaşan topunu ve A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim’in de imzalayacağı golcümüz Selçuk İnan’ın Letonya maçında terlettiği formasını şehrimizde muhafaza edelim.

Spor Müzemiz için çok nadide bir çift obje olacak bu top-milli formanın yanısıra, Türkiye-Hollanda milli maçının bir topunu, milli takım futbolcularımızın imzalayacağı Ay-Yıldızlı formayı, şehrimizdeki ilk milli maçlarla alakalı hatıra olabilecek diğer obje ve belgeleri de Konya’da muhafaza etmek çok önemlidir.

Bu koşturma esnasında üzerine düşmeyip muhafaza etmezsek, ileride çok üzülürüz. Lütfen konuya hassasiyetle yaklaşalım ve bu anlamlı objeleri Konya’da koruyalım.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ömer Altay Arşivi
SON YAZILAR