Muhammet Gümüş

Muhammet Gümüş

Anadolu’nun parlayan yıldızı Ereğli olacak

Anadolu’nun parlayan yıldızı Ereğli olacak

İlçe gezilerimiz kapsamında geçtiğimiz hafta ziyaret ettiğimiz Ereğli Belediyesi, ilçeye değer katmak adına yaptığı çalışmaları ve projeleri detaylı bir şekilde bizimle paylaştı.

Şehrimiz ilçelerinin içindeki gelişmişliği büyüklüğü ve yapılaşması ile Şehir olmaya aday Ereğli Belediyesi, Konya Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa gerçekleştirdiği Projeler ile her geçen gün daha da güzelleşirken, Sanayisi ile de adından söz ettirmek istiyor.

Tarih boyunca  Hititler’den Urartulara, Romalılara ve İslam’ın bayraktarlığını yapan Türklere büyük medeniyetlere ev sahipliği yapan Ereğli, bugün Anadolu’nun ortasında Torosların eteğinde denize açılan yolların üzerinde büyük bir ticaret hacmine ev sahipliği yapabilecek kapasitede varlığını sürdürüyor.

Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Ereğli için yapılacak çok şeyin olduğunu ve bunların imkanlar dahilinde projelendirilerek hayata geçirildiğini yaptığımız sohbetinde ifade ederken Büyükşehir yasasının ardından Konya Büyükşehir Belediyesi ile ortak yürütülen çalışmaların Ereğli'ye anlam kazandırdığını belirtti.

İlçe'nin önemli yatırımların hayata geçmesi ile Ereğli'nin daha güzel olacağının da altını çizen Başkan Özgüven, belediyenin ekonomik bir yatırım merkezi olma yolunda atacağı adımlarla Anadolu’nun parlayan yıldızının Ereğli olacağını söylemesi yapılacakların ne denli büyük işler olacağının da göstergesi niteliğinde oldu. 

Ürettikleri ile de Dünya pazarlarına ismini taşıyan Ereğli, yetiştirdiği siyah havuç ve beyaz kiraz ile önemli bir yerde bulunuyor. Çünkü Ereğli'de yetişen siyah havuç, gıda ve kozmetik sanayinde doğal gıda boyası olarak kullanılmak üzere Avrupa ve Uzakdoğu ülkelerine ihraç ediliyor. Öyle ki İlçede yılda yaklaşık 120 bin ton havuç üretilirken bunun yaklaşık 50 bin tonu başta Fransa olmak üzere Almanya, İtalya, Danimarka ile Uzakdoğu'da Japonya ve Kore'ye ihraç ediliyormuş.

Bunun yanısıra turizm alanında da yatırıma aç olan Ereğli Hititler’den günümüze gelen ve önemli bir kültür mirası olan İvriz Kaya Anıtını da turizm olarak aktif hale getirmenin çabası içinde bulunuyor.

Yapılan ve yapılacak projelerin detaylarını haberimizde bulabilirsiniz ama şunun unutulmaması gerekiyor ki liman ticaret yollarının, ilçeye olan yakınlığı, kaliteli insan gücü, modern şehir imkanları yatırımcıların dikkatini Ereğli üzerine çekeceği bir gerçektir. Bunun  yanısıra kurulacak üretim merkezleri de Ereğli’yi sessiz bir Anadolu ilçesi konumundan, kendi kendine yeter bir yatırım merkezi haline dönüştürecektir.

Ancak tüm bunlar için Ereğli'nin birlik ve bütünlük içinde hareket etmesi gerekiyor. Çünkü bu zamana kadar Ereğli'de hiçbir siyasi parti üst üste göreve gelmezken Belediye Başkanlığı'da üst üste görev alamama özelliği ile dikkat çekiyor.

Onun için Ereğli'ye daimi hizmet edebilmek için Ereğlililer’i iyi anlamak ve ruhlarına dokunabilmek önemli diye düşünüyorum. Elbette ki tüm toplumu aynı anda mutlu etmek mümkün değil ancak Ereğli için doğru bilinenlerin gerçekleşmesi de önemlidir. Kendisi de Ereğli'nin yerlisi olan ve Ereğli’yi çok iyi tanıyan Başkan Özkan Özgüven'in ilçeyi Anadolu’nun Parlayan yıldızı yapmak için çok çalışması gerekiyor.

Ben öncelikle yoğun programı içinde bize vakit ayıran Başkan Özkan Özgüven'e ve bulunduğumuz süre içinde bizden ilgi ve alakasını esirgemeyen Ereğli Belediyesi'nin Özel Kalem Müdürlüğü ve aynı zamanda Basın Yay. ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü görevini yürüten dostum Harun Çöpür'e teşekkür ediyorum.

Ereğli'yi Anadolu'nun parlayan yıldızı olarak görmek arzusu ile ...

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Muhammet Gümüş Arşivi
SON YAZILAR