Mehmet Parlak

Mehmet Parlak

Merhum Yusuf Güneş: Kahrolsun İsrail, Kahrolsun Amerika

Merhum Yusuf Güneş: Kahrolsun İsrail, Kahrolsun Amerika

Bizlerin üzerinde emeği ve hakkı olan Yusuf Güneş başkan, Yusuf hoca Rahmeti Rahmana 69 yaşında yürüdü. Allah ondan razı olsun mekanı cennet olsun.
***
Yusuf Başkan muhabbeti sever. Kendisi hayatını hizmetlere adayan vakıf ve dava adamı idi.
Bir seferinde Erbakan hocamız Konya’ya geldiğinde belediye başkanlarımızdan birisi Yusuf hocayı göstererek “AGD başkanımız hocam” deyince, “40 yıllık mücahidimizi tanımaz mıyız” demişti.
***
Her konuşmasında (genellikle) 1987 yılında Erbakan hocamızdan öğrendiği "El cihadü mazin ila yevmil kiyameh." (Cihad kiyamete kadar devam edecektir) hadisini söylerdi.
***
Kendisi hafızdı. Namazlarında genelde şeriat ve ahkam ayetlerini okurdu, Bir de Yahudiler ile ilgili ayetleri okurdu. Kendisine özgü üslubu vardı. Sevdiği gençlerle şakalaşmayı çok severdi.
Tuttuğunu koparan azmi vardı. Uzun süre Anadolu Gençlik Derneği Konya şube başkanlığımızı yaptı.
Son zamanlarında AGD şube sorumluluğu görevi yapıyordu.

yusuf-gunes.jpg

***
Erbakan hocamızı, elenme sürecinde yılmaz savunucusu oldu. 2 sene öncesinden kulis toplantısı yapan zamanın müstakbel genel başkanının yüzüne “Biz bu davanın bölünmesini istemiyoruz” demişti. Hakikaten 2 yıl sonraki süreçte olaylı kongre yaşanmıştı.
***
Cihad delisi bir abimizdi. Birinin bir ihtiyacı varsa çözmeye çalışırdı. Tüm konuşmalarını mutlaka İsrail, Amerika düşmanlığına bağlardı. “Kahrolsun Amerika ve Kahrolsun İsrail” demekten haz duyardı. Kudüs ve Mescid-i Aksa sevdalısı idi.
***
Beraber iki defa umreye gittik. Umrede çok güzel hatıralarımız oldu. Allah ondan razı olsun. Sevenlerine ve yakınlarına başsağlığı diliyor. Sabr-ı cemil niyaz ediyorum.
***
10 günlük süreçte, midesinden başlayan ameliyatla yoğun bakımda kalbi duruyor ve sonrasında tam manasıyla hayata tutunamıyordu. Vadesi dolmuştu. 1 Aralık gece hüküm verilmiş aramızdan ayrılıyordu.
***
Oğulları, talebeleri ve de sadakayı cariyeleri ile amel defteri kapatılmayacak Milli görüşçü, mücahid AGD - MGV’li “Palu”lu Yusuf hoca seni çok özleyeceğiz...
(El-Fatiha)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Parlak Arşivi
SON YAZILAR