Asiye Saç

Asiye Saç

Aman Ağzımızın Tadı Bozulmasın

Aman Ağzımızın Tadı Bozulmasın

Mikser bozulmuştu söylesem mi acaba? Amaan bi süre dursun bakalım ağzımızın tadı kaçmasın.

Sınav için kitap, mezuniyet için kıyafet bunları almak için para lazım ama şimdi babama söylersem kızar aramız çok iyi ağzımızın tadı kaçmasın.

***

Merhaba canım dost; ağzımızın tadı elbette bozulmasın ama sırf ağzımızın tadı kaçmasın diye de kuru fasulyeye de şeker atmayız mesela. Ya da insanlarla konuşursam ağzımın tadı kaçar diye kendimizi dağa hapsetmeyiz.

***

Ağzımızın tadı bozulmasın diye sustuğumuz ne varsa hep birikmişliklerin de boğuluyoruz. İnsan keşke ile iyi ki arasında ki yolda gidip geliyor.

Keşke zamanında şöyle yapsaydım, onu da söyleseydim şunu da alıverseydim…

İyi ki yapmışım, iyi ki sevmişim, iyi ki öğrenmişim…

***

Hayat “geç kaldım, hemen olsunlar” ile “aman Allah hayırlısını versinler” arasındaki yolda geçmişe takılıp kalıyor. Geçmişi düşünürken bu günü kaçırıyoruz.

Şimdiki aklımız olsaydı dün yaptıklarımızı yapmazdık fakat dün yaptıklarımızı yapmasaydık da şimdiki aklımız olmazdı.

***

İnsanların her dediğine inanıp evdeki huzurumuzu kaçırıyoruz, yağmurlu havada terlikle çıkıyoruz hasılı limonu alıp eve gelince manava sayıyoruz bu limon ekşi kandırdı ekşi limon verdi diye. Çünkü insanlar olağan gerçeklere değil olmasını istedikleri gerçeklere mercek tutuyor. Aşağı köyde uydurduğu hikayeye yukarı köye gelene kadar kendisi inanıyor. Bir de bu hikayede ağzımızın tadı kaçmasın diye kendinden ve insanlardan kaçanların dolapta bozulmasın diye koyup aylarca kalan bozuk hayalleri ve bitmeyen umutları var.

***

Bir başarının kaç yenilgi, kaç gözyaşı olduğunu bilemezsiniz. Kimsenin hayatında figüran olmayın sonuçta viledanın ucuna takılan kıl kadar değeri olmayan insanlar var. Senin hikayen de henüz bitmedi başkalarının ağzının tadını kaçırdığın o efsane gün gelir belki de senin senaryon oluverir.

***

Bazen ağzımızın tadı kaçmalı bir yudum su alıp kahvenin tadına varmalı. Çünkü anlatılan o fıkra kimseye bize komik geldiği kadar komik gelmeyecek.

SUYUNUZU YUDUMLAYIN VE KAHVENİN TADINA VARIN…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Asiye Saç Arşivi
SON YAZILAR