İhsan Koç

İhsan Koç

Aydınlar Familyası

Aydınlar Familyası

Memlekette iklim kanunları geçiyor. Artık çiftçiler ve hayvan üreticileri üretimlerinin devamlılığı için kurullara bilgi vermek, izin almak zorundalar.

***

Memkeletin evlatları hangi olaya karşı olduysa hepsinin çarkına dişli oldular, halen ses yok.

***

Ha ses var, ses şöyle ki 31 Mart tezkeresine destek veren Erbakan imiş, öyle ses var. Güya bunlar aydın. Ölüsünden dirisine hepsi aynı amaçla yaşıyor.

***

Uyanık olmak lazım…

Önceden putperest dedikleri kitleleri bile solda sıfır geçtiler, meğer ne kadar çok seviyorlarmış helvadan put yapıp acıkınca yemeyi…

***

Sağcılarda aydın krizi devam ediyor. Her hafta istisnasız eleştirdikleri, inanç boyutunda savundukları, tekfir ettikleri herşeyin değnekcisi, küresel mekanizmaların gaz pedalı oldular, haberleri yok.

***

Ha haber var, şeriat gelecek.

Yeni anayasa çalışması var. Yeni olmasında tek sorun daha önce aynı hükümet tarafından 177 maddelik sistemin 134 maddesinin değiştirilmiş olması. Yetişen alır şeriat var. Zam gelmeden al…

***

Boş muhabbet silsilesi böyle devam ederken kış geliyor. Yazın hızlı ekonomisi, gündüzlerin uzun ticaretin hareketli ve ihtiyaçların tamamlandığı mevsim inişe geçti. Sıkı tutunun.

Bankalar merkez bankasından aldıkları gazla vatandaşa doğru döndü.

***

Kredi kartıyla ihtiyaçlarını idame ettiren vadecileri acıklı günler bekliyor. Faiz bu yazıdan sonra herkese cazip gelmeye başlayacak.

***

Sıkı tutunun arkadaşlar durgunluk başlıyor. Bu cümbüş başkan tanımaz. Ellerinizle yaptırdıklarınızın cezasını çekme zamanı geliyor. Her yirmi yılda bir bu teraneden sıkılmadınız mı? Gerçi sizin aydın dediğinizin bile hali ortada…

***

Sen sisteme karşı gelmeyi 28 Şubat civarında unuttun aslanım, boşa milleti uyandırıyorum havası verme, bak 97 doğumlu çocuk yazdı bu yazıyı, seni kimse yemiyor artık…

***

Cümbüş hızlı geliyor. Zengin çocuğunda sıkıntı yok. Ben zengin çocuğuyum. Burda yazdıklarım diğerlerini uyandırmak amacıyla yazılıyor. Uyanmazsanız uyanmayın, siz bilirsiniz. Benim rahatım iyi.


Önceki ve Sonraki Yazılar
İhsan Koç Arşivi
SON YAZILAR