TRT İspanyolca yayın hayatına başladı

TRT İspanyolca yayın hayatına başladı

TRT'nin yabancı dillerdeki yayınlarını artırma ve uluslararası etki yaratma hedefleri kapsamında kurulan yeni dijital haber platformu TRT İspanyolca, yayın hayatına başladı.

Uluslararası yayın kuruluşlarıyla Türkiye'nin sesinin dünyaya duyurulmasını hedefleyen TRT, TRT World, TRT Arapça, TRT Rusça, TRT Almanca, TRT Fransızca, TRT Balkan ve TRT Afrika'dan sonra TRT İspanyolca dijital haber platformunu hayata geçirdi.

TRT İspanyolca dijital haber platformunun tanıtımı, "TRT İspanyolca Konuşan Ülkeler 1. Yayıncılık Zirvesi"nin ikinci gününde, TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı'nın ev sahipliğinde gerçekleşti.

Törene, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İstanbul Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Can, AK Parti İstanbul Milletvekili Nilhan Ayan, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdurrahim Dusak, İspanya, Meksika, Kolombiya, Arjantin, Peru, Venezuela, Guatemala, Ekvator ve Bolivya'nın da aralarında bulunduğu İspanyolca konuşulan ülkelerin medya kurumlarından 17 genel müdür, 21 gazeteci, 16 yönetici ve Türkiye'de öğrenim gören Latin Amerikalı ve İspanyol 40 öğrenci ile üst düzey yabancı misyon temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

Sobacı açılış konuşması yaptı

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren TRT Genel Müdürü Sobacı, Türkiye'nin İspanya'dan Latin Amerika'ya uzanan ve yaklaşık 560 milyon İspanyolca konuşan insanın bulunduğu geniş bir bölgeyle köklü işbirliği bağları ve stratejik ortaklıklar tesis ederek, ilişkileri her alanda geliştirecek çalışmalar yürüttüğünü belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.