Konya'da önce eridiler sonra ikiye bölündüler! Bu partide büyük kriz var

Konya'da önce eridiler sonra ikiye bölündüler! Bu partide büyük kriz var

Yerel seçimde Konya'da aldığı 2,95'lik oy oranı ile büyük bir hezimete uğrayan İYİ Parti, 'genel başkan adayı' konusunda şimdi de ikiye bölündü.

31 Mart yerel seçimlerinde istediği sonucu elde edemeyen, 6'lı masaya sürekli oturup kalkan, tavırlarıyla vatandaşın tepkisine sebebiyet veren ve şahsına yönelik 'istifa et' çağrıları yapılan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisini 27 Nisan'da olağanüstü seçimli kurultaya götürüyor. Akşener, kurultayda aday olmayacağını duyururken, Koray Aydın, Mehmet Tolga Akalın, Müsavat Dervişoğlu adaylığını açıkladı ve çalışmalara başladı. Teşkilatlarda genel başkan adaylığı sonrası bölünmeler yaşandı. Bu bölünmeden İYİ Parti Konya İl Teşkilatı da nasibini aldı.

3333.jpegMüsavat Dervişoğlu

“KONYA'DA ÖNCE ERİDİLER SONRA İKİYE BÖLÜNDÜLER”

İYİ Parti Konya İl Başkanı Kadir Ulusoy, 27 Nisan'da gerçekleştirilecek olan olağanüstü seçimli kurultayda adaylardan Mehmet Tolga Akalın'a destek vereceğini açık şekilde ifade ederken; teşkilatta önemli görevlerde bulunan, il başkanlığı seçimlerinde Kadir Ulusoy için aralıksız çalışan, son olarak da İYİ Parti Selçuklu Belediye Başkan Adayı olan Mehmet Uğur da Müsavat Dervişoğlu'na destek vereceğini belirtti. Bu durum, “Konya'da eriyen İYİ Parti, şimdi de ikiye bölündü” yorumlarına sebebiyet verdi.

2222.jpgMehmet Tolga Akalın

'KİMİN KOLUNA GİRDİYSEK KAZANDIRDIK' GÖNDERMESİ

29 Ocak 2023 tarihinde Dr. Rıdvan Peker, Kadir Ulusoy ve Nurdoğan Okur'un yarıştığı 3. Olağan İl Kongresi öncesinde İYİ Parti Karatay İlçe Başkanı olan ve Kadir Ulusoy'un il başkanı seçilebilmesi için gece gündüz çalışan Mehmet Uğur ile Kadir Ulusoy'un genel başkan adaylığı noktasında ters düşmesi, dikkatlerden kaçmadı. Mehmet Uğur, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı “Kimin koluna girdiysek kazandırdık” paylaşımlarının İl Başkanı Kadir Ulusoy'a gönderme olduğu da iddia edildi. İYİ Parti, Konya'da 31 Mart yerel seçimi öncesi aday belirleme, çalışma konusunda ve ayrıca seçimde aldığı 2,95'lik oy oranı ile eleştirilen bir parti haline geldi.

EMRE ÖZGÜL

Kaynak:Emre Özgül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.