Muhammet Gümüş

Muhammet Gümüş

Sportif başarıdan çok ekonomik istikrar önemli ….

Sportif başarıdan çok ekonomik istikrar önemli ….

Yeni sezon hazırlıklarına geçtiğimiz Cuma günü izinli futbolcuların varlığında başlayan ve startı mutlu bir şekilde veren yeşil beyazlı temsilcimiz Konyaspor’da başarılı bir sezon geçirebilmek için çalışmalar program kapsamında devam edecek.

Öncelikle hazırlıklara başlayan Konyasporumuza sezon boyunca sakatlıklardan uzak başarılı bir sezon geçirmeyi diliyorum.

Geçtiğimiz sezonu ligin orta sıralarında tamamlayan yeşil beyazlıların yeni sezonda hedefi henüz dillendirilmese de Avrupa olacağını düşünmekle birlikte üst sıralar için mücadele edileceğinden kuşku duymuyorum.

Ancak bunun için kadronun yeterli ve sezonu kaldıracak kapasitede olması elzem olduğu da aşikardır. Dolayısıyla bu doğrultuda teknik direktör Aykut Kocaman’ın yönetimle istişareleri ve önerileri büyük önem taşıyor.

Genel Kurul sonrası büyük bir özveri ile transfer çalışmalarını sürdüren yönetim kurulunun olmazsa olmazı ise kulübün sportif başarılarının öncesinde ekonomik istikrarı olduğunu çok iyi biliyorum.

Çünkü ekonomisi istikrarsız olan hiçbir kulüp başarıya ulaşsa bile başarısızlığa ulaşması zor olmuyor. Bunun örneklerini lig bitiminde küme düşen ‘şampiyon’ olmuş takımlarda görebiliriz.

O nedenle ki Aykut hocanın raporu öncelikle ince elenip sıkı dokunup sonra icraata dönüşeceğini bilmek gerekiyor.

Şuana kadar Riad Bajic ve Alper Uludağ’ı kadroya katan temsilcimizin başka transferler için görüşmelerini sürdürdüğü ancak kulüp ekonomik menfaatine uygun olan isimlerle masaya oturmaya hazırlandığını duyuyorum.

Aykut hocanın ikinci kamp dönemine başlandığında kadronun büyük kısmının tamamlanmış olma arzusu ne kadar gerçekleşir bilinmez ama hocanın birkaç oyuncu isteği eminim vitrinden uzak işin ununda olan oyunculardan oluşacağını düşünüyorum.

Çünkü Aykut hocanın bilindik ve takdir edilen özelliklerinden olan takım içindeki denge faktörünü göz ardı etmeyeceğini bu nedenle de kadroyu abartısız bir şekilde kurgulayacağı kaçınılmaz bir gerçek.

Yapılacak takviyelerin yanı sıra kamp süresi içinde gönderilecek oyuncuların olacağı gerçeği de kadroya yapılacak takviyelerin şaplonunu belirleyecek. Forvet hattında Riad Bajic’in varlığı bu bölgede skorer oyuncu açığını tam olarak kapatmasa da bu anlamda da kamp süresinde değerlendirilecek oyuncular olacaktır.

Aykut hocanın stoper isteğini de göz önünde bulundurduğumuz zaman takıma en az 5-6 oyuncu takviyesinin olacağı düşünülüyor.

Tüm bu düşüncelerin hayata geçmesi için ekonomik verilerin yeterliliği önemli. Bugün Konyaspor’un dışında diğer takımlara baktığımız zaman da geçtiğimiz sezonlar yaşanan uçak inme muhabbetleri bu yıl artık yerini hızlı trene bırakmış gibi görünüyor.

Çünkü Federasyonun da bu anlamda çeşitli çalışmaları ve yaptırımları söz konusu. Artık har vurup harman savurmak kulüpler için de tarih olacak.

Çünkü takımlar sportif başarılarından çok, eldeki imkânlarla yurtdışından değil yurtiçinden yabancı oyuncu arayışındalar.

Kamp döneminde gidecekler gelecekler ile tekrar fikirleri paylaşmak üzere kalın selametle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Muhammet Gümüş Arşivi
SON YAZILAR