Muhammet Gümüş

Muhammet Gümüş

Seydişehir'de Başkan Tutal, hem göze hem gönüle hitap ediyor

Seydişehir'de Başkan Tutal, hem göze hem gönüle hitap ediyor

Şehrimizin Akdenize açılan önemli bir kapısı olan Seydişehir'de yapılanlar ve yapılacaklar Eğitimci ve başarılı Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal tarafından öncekigün detaylı bir şekilde anlatıldı.

Mevsimsel şartlar gözönüne alınarak 5 yıllık hizmet sunumunu isabetli bir kararla Seydişehir yerine Konya Bayır Diamond Hotelde yapan Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, her zamanki samimiyet ve içtenliği ile kürsüye çıktı.

Oldukça iyi hazırlanan sunumuna akıcı ve anlaşılır bir dille başlayan Başkan Tutal'ın Başkan seçildiği ilk günlerdeki söylemlerden tutun da dönem içinde önüne çıkartılan engellemelere karşın herşeyin üstesinden gelmenin haklı gururu gözlerden kaçmazken en büyük desteği halktan aldığını belirtmesi de önemli bir gerçek olarak dikkat çekti.

5 yılın genel değerlendirmesini muhabirimiz Emre Özgül ve Seydişehir Temsilcimiz Abdullah Leblebici imzası ile sayfamızda okuyacaksınız o nedenle ben yazımda yapılan hizmetlerin ötesinde gözlem ve samimiyet değerlerinden kesitler aktaracağım.

Başkan Mehmet Tutal, hizmet süresince kendisiyle birlikte hizmet eden cefakar ve vefakar ekibiyle Seydişehir'de yapılamayacak denilenleri yaparak farkını ortaya koymuş.

Öyle ki irili ufaklı birçok projeden yatırım bedeli ve zorluk süreci ile ön plana çıkan Kuğulu Park'tan tutun da şehrin göbeğindeki eski garaj işyeri ve konut projesine kadar, Selçuklu Parktan, Seyyid Harun türbe çevresinin restarasyonuna ve termal tesis kazanımına kadar liste başı projelerin aşamasında önemli mesafeler alınmış.

Dahası hani her şehir de adres tariflerinde ve lokasyon belirlemede kullanılan “Eski” ifadesini tamamen ortadan kaldırmış ve şehire yepyeni bir görünüm kazandırmış.

Bu yenilikleri yaparken de tarihi doku ve değerleri ön planda tutarak hareket etmiş. Belediyenin kısıtlı olan bütçesine karşın ikili diyaloğlar ile şehire önemli değerler kazandırılmış ve yatırımlarda bu diyaloğların katkıları sağlanmış. Yani 3 kuruşa 5 değil 10 köfte kazandırmış.

Tabi sevgili başkanın hizmetleri ve kazandırdıkları sadece asfalt, alt yapı, restarasyon veya imar gibi Belediyeciliğin ana temaları olmamış.

Aynı zamanda Başkan Tutal sosyal projelerle gözlerin yanısıra gönüllere de dokunmuş.

Koltuğunda oturup “Şunu yapın, bunu yapın” yerine halkın içine inmiş ve sorunları problemleri ilk ağızdan dinleyerek çözümü yerine getirmeye çalışmış.

Buna şahsen şahit olan birisi olarak Başkan'ın bu samimiyetini takdir ediyor alkışlıyorum. Çünkü mesleğim gereği gerek programlarda gerekse katıldığım ortamlarda ilçelerden gelen arkadaşlara Belediye çalışmalarını, Başkanları sorduğum bir ortamda Seyhişehir'le alakalı takdir ve teşekkür ifadelerine şahitliğim vardır.

Tabi bunların ötesinde Başkan'ın eğitimci kimliğinin olması belkide kendisini farklı kılan önemli özelliklerden birisi diye düşünüyorum. Çünkü yapılan sosyal projelerde egitimin ön planda olduğu ve özellikle genç ve çocuklara nasıl faydalı olunacağını görmek en önemli etkendir.

Manevi değerlerimizin ön planda tutulduğu sosyal projelerden ötürü de Başkan Tutal'a ayrıca teşekkür ediyorum.

Uzun lafın kısası; dinlediğim hizmet süreci değerlendirmesinde anladığım şudur ki Başkan Mehmet Tutal ve ekibi Seydişehir'e çok şey katmış. Ve katmaya da devam ediyor. Koltuğu değil, o koltuğa getiren vatandaşın dertleri sorunları ve yaşanabilir şehir oluşturmayla hasbihal oluyor.

Bu nedenledir ki Sevgili Başkan'ın yeni dönemde de Seydişehir'in hizmetkarı olarak görev alması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü Başkan'ın yapacağı ve dokunacağı çok önemli projeleri var.

Yolunuz açık, destekciniz halk ve yardımcınız Yüce Yaradan olsun sevgili Başkan....

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Muhammet Gümüş Arşivi
SON YAZILAR