Muhammet Gümüş

Muhammet Gümüş

Kalkavan'ın kalkanı ancak 1 puana yetti

Kalkavan'ın kalkanı ancak 1 puana yetti

Konyaspor yazımıza başlamadan önce ordumuza duamızı gönderelim. Bu anlamda Türk Silahlı Kuvvetlerimizin Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatına katılan ordumuzun rabbim yar ve yardımcısı olsun. Vatanımız milletimiz ve vatanımızdan umud bekleyen mazlumların ferahı için gerçekleşen bu operasyonda  ordumuza Allah zaferlerini yaşatsın AMİN.. Canımız, Kalbimiz ve duamızla ordumuzun yanındayız.

Şimdi gelelim yazımıza; Pazar günü sahasında Ligin ikinci yarısının ilk maçını Trabzonspor ile oynayan ve rakibini sahada madara eden temsilcimiz Atiker Konyaspor, gerek masa başı gerek saha içi planlanan tüm oyunları bozarak ikinci devreye (diri futbol, dik duruş ve mükemmel mücadele) ile iyi başlangıç yapmış oldu.

Geçtiğimiz hafta Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu rövanş mücadelesinde elediği ve bundan dolayı hırcınlaşıp hazımsızlaşan Trabzonspor'u konuk eden yeşil beyazlı temsilcimiz, karşılaşmaya kontrollü ve diri başlamasına rağmen 18. dakikada Ali Turan'ın kırmızı kartla oyundan atılması sonrası verdiği mücadele ile takdir topladı.

Ancak saha içinde takdire şayan mücadele yeterli olmadı, çünkü mücadele etmeniz gereken sadece 11 kişilik rakip değil aynı zamanda hakem triosuda olunca durum değişik oldu.

Karşılaşmanın başından sonuna kadar verdiği kararlar, gösterdiği kartlar ve yanlı duruşu ile (Trabzon camiası hariç) taraflı tarafsız herkesi GEREN Hakem Mete Kalkavan, Trabzon'u galip getirmek için tüm ortamı hazırlamasına karşın bu hedefine ulaşamadı. Kısacası Mete Kalkavan'ın kalkanı Trabzonspor'a ancak 1 puan getirebildi.

Karşılaşmada 18. dakikada Ali Turan'ın pozisyonunda kıyameti koparırcasına tepki veren Trabzon camiası da kendi sahalarındaki olayları unutmuş gibi hareket ettiler. Bu sezon gerek ligde gerekse de ELENDİKLERİ kupa maçındaki sertlikleri balık hafızalık özellikleriyle HİÇ sayan bordo mavili ekip, Abdulkadir Ömür'e yapılan hareket karşısında yerlerinde duramadılar.

Hatırlanacağı üzere Ligin ilk devre ilk maçında Trabzon'da oynanan karşılaşmanın 55. dakikasında Jan Durica'nın müdahalesiyle ayağı kırılan Abdou Razack Traore'nin bu durumunu görmezden gelip faulü yapan oyuncu Jan Durica'ya sarı kart gösteren hakem Hüseyin Göçek'i de, Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu rövanş mücadelesinde Kamil Ahmet Çörekçi'nin Vedat Bora'ya yaptığı sert hareket sonrası oyuncumuzun sahayı sedye ile terk ederek kırık şüphesi ile hastaneye kaldırılması sonucunda faulü yapan oyuncuya sarı kart gösteren Hakem Özgür Yankaya'yı da unutmadık.

Bu tür GÖÇÜK'leri ve YANLIK'ların ardından yapılan KALKAN ister istemez gözlerden kaçmıyor. Ligin ikinci yarısının ilk maçında başlayan bu sorunlar kalan maçlar için tedirginlik ve korku oluşturuyor. BİRİLERİ belli ki KONYASPOR'un İPİNİ çekmiş.

Bu ipin ipi çekenlerin ayağına dolaştırmak için yapılması gerekenler bellidir. Lobi ve Kulis takiplerinin yanısıra iyi bir takımın oluşmasıdır. Burada yönetime büyük görevler düşüyor. Bunların önüne geçilmediği müddetçe daha çok ofsayt golleri yer, daha çok kırmızı kartlar görür, sahadan sedye ile çıkarız.

Bu hatırlatmaların sonrasında tekrar maça dönecek olursak, gerçekten iyi mücadele eden takımımız bana gelecek haftalar için büyük umut verdi. Özellikle 10 kişi kalınmasının ardından verilen mücadele Ligin ilk yarısındaki takımdan çok daha farklı bir takım ruhunun geldiğini gösterdi.

Yeni transferlerden Mustapha Yatabare gol pozisyonlarında beklentileri gösteremezken takıma 1 puan getiren golü 90+3'te atan Orkan Çınar ise heyecan verdi. Ancak Yatabare'nin kanatlardan desteklenmesi ile gerekeni yapacağına inancımın tam olduğunu söylemek isterim. Oyun içinde her alanda bulunan ve yardım ederek destek olan Yatabare için az sabırlı olunması gerektiğini  ifade etmekte sakınca görmüyorum.

Oynanacak her maçın final olduğu ligde şimdi gözler bu haftaya çevrildi. Yönetimin yapacağı kritik transferin biran önce gerçekleşmesi ve güce güç katarak kalan maçlarda alınacak puanların hesabı yapılmalı. Görüldüğü üzere ipi çeken çekene olduğu bir platformda birilerinin ekmeğine yağ sürmemek gerek.

Son olarak başsağlığı ve geçmiş olsun dileğimi iletmek isterim. Trabzonspor maçının ilk yarısında VİP tribününde çıkan gerginlikte, 'Trabzonsporlu' nitelemekte güçlük çektiğim vasıftaki varlıkların eski yönetici Mehmet Soylu'ya yaptıkları saldırı sonrası gözünden darbe alan ve hastaneye kaldırılan Mehmet Soylu'ya geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, saldırıyı gerçekleştiren kişileri şiddetle kınayarak  gereken cezayı alacaklarını umud ediyorum. Ayrıca maçın ilk yarısında tribünde kalp krizi geçiren Konyaspor taraftarı Şakir Aydın'ın (58), kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahaleye rağmen yaşamını yitirdiği haberi ise üzüntümüzü arttırdı. Aydın'a allahtan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı dilerim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Muhammet Gümüş Arşivi
SON YAZILAR