Muhammet Gümüş

Muhammet Gümüş

Biraz zaman biraz sabır kayıp olmaz

Biraz zaman biraz sabır kayıp olmaz

Süper Lig'e veda ettikten sonra sıkıntılı ve sorunlu bir süreç yaşayan Konyaspor, yabancısı olmadığı Bank Asya 1. Lig'de oynadığı ilk maçında genç kadrosuyla gelecek adına umut verdi.

 

Bank Asya 1.Lig'de 2011-2012 sezonu 1.hafta maçında geçtiğimiz haftasonu Kasımpaşa'yı konuk eden yeşil beyazlılar, genç kadrosu ile tribündeki az sayıdaki taraftara mücadeleci futbolunu izlettiler. Çaba ve gayretin çok ancak tecrübenin yetersiz olduğu takımda gençler, kadroda bulunan tecrübeli abilerine uyum sağlamakta zorluk çekince sonuca gitmekte te başarılı olamadılar.

 

Ancak şunu belirtmeliyim ki uzun bir aradan sonra Konyaspor'u genç kadrosu ile tam bir kolej takımı hüviyetinde görmek beni de mutlu etti.

 

Klişeleşmiş oyuncu yapılarından uzak ve ağırlığı gençlerden oluşan bu kadro bugün olmasa bile gelecek adına umut taşıyor. Bugün ligi ve takımları değerlendirip Konyaspor'a pay çıkartmak ve ona göre aşağı yukarı yorumlar yapmak yanlış olmakla birlikte sağlıklı da olmayacıktır. Bu nedenle gençlere verilecek zaman ve gösterilecek sabır eminim ki kayıp olarak değerlendirilmemelidir...

 

Bir kısmı ilk kez Bank Asya 1. Lig arenasına çıkan genç oyuncuların üzerlerindeki heyecan ve tecrübesizliği hocalarının ve takımdaki diğer tecrübeli abilerinin desteği ile atmaları ve en kısa süreçte lige motive olmaları gerekiyor. O zaman verdikleri mücadele anlam kazanacak ve sonuca ulaşacaktır.

 

Kasımpaşa maçında girilen pozisyonlara baktığımızda Konyaspor'un eskiye oranla büyük bir mesafe aldığını söylememiz kaçınılmaz olur. Özellikle maçın 50. dakikasında Hakan Aslantaş'ın kırmızı kart görerek takımını yalnız bırakmasıyla başlayan Kasımpaşa ataklarında kaleci Pawelek'in varlığını belli etmesi tribünlere güven verdi.

 

Geçtiğimiz yıllara baktığımızda takımda güven veren ve umut saçan isimleri bulmak mümkün olmazken sıkıntılı ve sorunlu süreçler yaşayan bir takımda bir alt ligde bu güvenin verilmesi önemli bir durumdur.

 

Şimdi yapılması gereken yazımın başlığında da belirttiğim gibi biraz zaman ve biraz sabır. Bu anlamda teknik kadro oyuncularına ligin ilk haftasında yaşanan artıları eksileri anlatacak, güven eksikliğinden dolayı tribünlere gelmeyen taraftarda bundan sonraki haftalar için tirübündeki yerlerini alacaklar.

 

Çünkü bu gençler, klişeleşmiş oyuncular gibi 'paramı alırım işimi yaparım' mantığıyla değil, tribünlerin desteği ile mücadele eden başarıya aç futbolculardır. O nedenle tribünlerin dolması gerekmektedir.

 

Maç sonu herkesin ortak fikri olan 'gençlerin verdiği güven'in bir sezon boyu sürmesi ve sezon sonu mutlu sonlanması için birlik beraberliğin oluşması gerekmektedir. Bunun sağlanmasında en büyük görev yönetime düşmekle birlikte olumsuz bir durumda sorumlusu da yine yönetim olacaktır.

 

Öyle ki kısır çekişmelerle, yakışmayan ağız dalaşlarıyla, ben bilirim kimse bilmez edalarıyla hareket etmek birlik beraberlik ve sevgiye büyük darbe vuracak, ortak payda Konyaspor bile olsa desteksiz bırakacaktır.

 

Bu hatırlatmalar ne kadar önemsenir ya da önemsenmez bilmiyorum ama ancak şunun bilinmesi gerekir ki herşey Konya ve Konya'nın değer ve vizyonu olan Konyaspor içindir...

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Muhammet Gümüş Arşivi
SON YAZILAR