Sadık Küçükhemek

Sadık Küçükhemek

Terör azdı

Terör azdı

Geçen cumartesi günü demokrasi ve barış mitinginde Ankara Garı önünde iki canlı bombanın patlaması sonucu yüze yakın insan öldü. Yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

 Hepimiz barıştan yanayız, hepimiz barışı isteriz. Hiç kimsenin burnunun kanamasını istemeyiz. Emniyette bir zaaf mı var, yoksa terörist gurupları, emniyeti aşarak istedikleri mitinglerde ve istedikleri yerlerde bombayı patlatabilme gücüne sahip mi? Bilemiyoruz. Bunu emniyet ve istihbarat teşkilatı bilmektedir.

 Bu gibi mitinglerde gereken önlem alınmalı ve mitingi düzenleyen sivil toplum örgütleri de emniyete yardımcı olmaları gerekir. Mesele abalıyı dövmekse daha çok kan akabilir

Çok üzgünüz; yüze yakın gencimiz öldü. Sorumlu sadece hükümet değil, bu mitingi düzenleyenler de sorumludur. Aklıma geliyor, bu mitingi düzenleyenlerin gayesi, demokrasi ve barışı gerçekten istiyorlar mı,  yoksa iktidarı yıpratmak ve önümüzdeki seçimlerde tek başına iktidara gelmesini önlemek mi? Sorgulanmalı hatta akan kanda bunların parmağı var mı? Bunun da üzerinde durulmalı.

07 Haziran seçimlerinden önce Diyarbakır’da HDP mitinginde bir bomba patlatıldı. Bu bombanın HDP oylarının artmasında büyük etkisinin olduğunu halkımız söylemektedir.

 Medyayı izliyoruz. Okyanus medyası iktidarı yıkmak ve hükümeti alaşağı etmek için her türlü yalanı söylemekte ve eleştiri sınırını aşarak saygısızlık etmektedir. Bu iktidar ve bu hükümet hepimizindir ve hepimiz aynı gemideyiz.

 Bu elim hadise de bile malum çevreler, bu bombayı devlet patlattı diyerek hükümete katil diyebilmektedir.  Elinde bir belgen var mı? Belgesiz neden konuşuyorsun? Senin gayen devleti ve hükümeti yıpratarak Türkiye’yi bölmek mi?

 Bu topraklar kanla yoğrulmuştur. Bir karışı dahi birine verilemez. Biliyoruz düşman bizi Küçük Asya’ya sıkıştırdı. Buradan da atmak istemektedir. “Kâbe Arab’ın olsun Çankaya bize yeter” diyen zihniyet bizi bu hale getirmiştir. Türkiye’nin sorunlarının çok olması ve içinden çıkılamaz hale gelmesinin sebebi bu zihniyetten kaynaklanmaktadır.

Biz, bu zihniyeti zaman içerisinde bertaraf edeceğiz ve Türkiye tarihte olduğu gibi yeniden üç kıtada söz sahibi olacak ve adaletin hamisi konumuna tekrar gelecektir. Onun için Türkiye, PKK gibi terör örgütlerine ve PKK’ya sırtını dayayan partilere asla pirim vermez.

Türkiye, Ortadoğu’daki sorunlara çözüm ararken savaşan guruplar arasında taraf olmamalı, onları anlaştırma yoluna gitmeli. Olmuyorsa kendi hallerine bırakılmalı. Halkın onay verdiği bir gurup iktidara gelir diğerlerini etrafında toplar. Bu sebeple şer güçler, elini Suriye ve Irak’tan çekmeli.

Türkiye NATO’ya asla güvenmemeli. Rusya ile aramızda savaş çıkarsa emin olun NATO’nun bir çıkarı yoksa Türkiye’yi korumak için Rusya ile savaşmaz. Türkiye buna göre adımını atmalı.

Sonuç olarak diyoruz ki, hükümeti yıpratmak için buna benzer mitingler tertip edilmemeli aksi halde sonuçtan yalnız hükümet değil, tertip edenler de sorumludur.

Hoşça kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sadık Küçükhemek Arşivi
SON YAZILAR