Meryem Güler

Meryem Güler

ŞOK DİYET MEVSİMİ

ŞOK DİYET MEVSİMİ

Şok diyetlerin tam zamanı. Düğün öncesi, tatil öncesi gibi önemli zamanlar için herkes çabuk kilo verme peşinde. Bir yıllık yeme ve kilo alma sürecinin ardından 1 haftalık programlar ile sağlıklı kilo vermek ne kadar mümkün? Şok diyetler sağlıklı mı? Dengeli kilo kaybı için şok diyet uygulanabilir mi? En iyi diyet listesi nedir? Bu soruların cevaplarını birlikte bulalım.

Kilo almak bir süreç gerektiriyor. Kısaca tanımlanırsa ihtiyacımız olan enerjiden fazlasını alarak yağ kütlemizin artması anlamına geliyor. Fazla aldığımız bu enerjiler vücutta yağ olarak depolanıyor. Aslında vücut yağı seviyor. Vücudumuzdaki işleyiş, organların korunması gibi birçok durumda yağların etkisi büyük. Bu sebeple vücut bir kez depolanan yağı vermemek için direniyor. Almak kolay vermek zor aslında. Yapılan şok diyet yanlışına bakacak olursak uzun vadede aldığımız yağı 1 haftada vermeye çabalamak bu noktada hem imkansız hem de sağlıksız. Şok diyet ile tartıda gördüğümüz eksilmenin vücudumuzun hangi bileşiminden gittiği bu noktada çok önemli.

Genel olarak şok diyetler vücuttan su kaybı ile tartıda eksilmeye sebep oluyor. Bizim istediğimiz ise şok diyetin aksine yağdan verip kas oranımızı arttırmak. Şok diyetlerde neler olduğuna kısaca göz atalım.

Yeterli miktarda protein alımı, yok.

Dengeli besin alımı, yok.

Doygunluk hissi, yok.

Besleyici değeri, yok.

Sürdürebilirliği, yok.

Kalıcılığı, yok.

Sağlık riski, var.

Kısıtlama, var.

Kısıtlamaya bağlı yeme krizi, var.

Tatlı krizi, var.

Süreç sonu aşırı besin tüketimi, var.

Uzun süre sonunda kas kaybı, var.

Bütün bunları göz önünde bulunduracak olursak aslında cevabı bulduk bile. Sürdüremeyeceğiniz, katı ve gereksiz açlıkla sonuçlanan, uygun miktarda yağ kaybını elde edemeyeceğiniz listelerden lütfen uzak durun. 1200 kkal altındaki diyetlerin sağlığınız için uygun olmadığını ve bazal metabolizma hızınızı düşürerek aslında kilo kaybınızı engelleyeceğini unutmayın!

EN İYİ DİYET LİSTESİ

Öncelikle bireyin yaş, cinsiyet, boy, kilo, fiziksel aktivite gibi durumlarına bağlı olarak gün içerisinde harcadığı bir enerji olduğunu artık hepimiz biliyoruz. Bireye özgü olan bu enerjinin uygun miktar altında, hayat standartlarına uygun, alışkanlıkların göz önünde bulundurulduğu sürdürülebilir bir program birey için en iyi diyet listesidir. Her vücudun verdiği cevap farklıdır bu sebeple sizin için en iyi diyet listesi sadece sizin hayatınıza uygun olarak Uzman tarafından hazırlanmış programlardır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Meryem Güler Arşivi
SON YAZILAR