Meryem Güler

Meryem Güler

Oturduğumuz yerden yağlarımız erir mi?

Oturduğumuz yerden yağlarımız erir mi?

Hep olması istenen bir şeydir; her istediğimizi yememize rağmen biz otururken yağlarımızı yakan bir besin olsa… Danışanlarımdan sıkça duyarım bu soruyu. Böyle mucizevi besinler olabilir mi? Hadi hep beraber bakalım…

Kilo verme ve yağ yakma konusunda hala mucizeler arıyorsanız size iyi haber veremeyeceğim. Ama bazı besinler var ki, durup dururken yağ yakmıyor olsalar da diğerlerinden farklı olarak metabolizmada bazı değişiklikler yaparak yağ yakımına yardımcı olabiliyorlar. Elbette sağlıklı beslenme ve düzenli egzersizle birlikte tüketildiklerinde…

YEŞİL ÇAY

Yeşil çay içerdiği bir bileşik sayesinde yağların depolanmasına engel oluyor ve  vücuttaki yağ yakım hızını artırarak obeziteyle savaşmada rol oynuyor. Araştırmacılar, yeşil çayla alınan kateşinin adlı maddenin bağırsaklar tarafından emilimini azaltarak, kilo kaybını artıracağı üzerine yoğunlaşıyor. 

SÜT ÜRÜNLERİ

İdeal vücut ağırlığında olan ve ekstra yağlanması olmayan bireylerin ortak özelliklerinden birisi de düzenli olarak süt ve süt ürünleri tüketiyor olmak. Süt ürünlerinin içinde bulunan yağ asitleri yağ yakımına yardımcı oluyor.

TARÇIN

Yemek yediğimiz anda vücudumuz buna cevap olarak insülin hormonunu salgılar. İnsülin fazla kalorilerin yağ olarak depolanmasını sağlar. 2010 yılında Biyokimya ve Biyofizik Arşivleri’nde yapılan bir çalışmaya göre tarçının içindeki bileşenler insülin salınımını dengeleyerek daha az yağ depolanmasına sebep oluyor.

KIRMIZI BİBER

Kırmızı biberin yağ yakıcı etkisi içindeki kapsaisin adlı maddeden geliyor. Kapsaisin yemek sonrasında vücut sıcaklığınızı yükseltir, daha hızlı ve etkili yağ yakmanızı sağlar. Daha hızlı ve verimli kalori yakımı daha az yağ depolamak anlamına gelir.

ZENCEFİL

Yapılan çalışmalara göre zencefil yüksek yağlı diyetin etkilerine karşı koyabilir.  2014 yılında Gıda ve Tarım Bilimleri dergisinde yayımlanan bir çalışmada 30 gün boyunca farelere 25 ve 75 miligram zencefil özü verilmiş. Zencefille beslenen farelerin kanında ve vücudunda daha az yağa rastlanmış.

HİNDİSTAN CEVİZİ

Hindistan cevizi, metabolizma hızınızı arttırıcı etki gösteren orta dereceli yağ asidi bakımından zengindir. Hem sağlıklı hem lezzetli hem de yağ yakımına yardımcı tabi meyve olarak tercih edebileceğiniz gibi Hindistan cevizi yağını da tüketebilirsiniz.

YUMURTA

Yumurta anne sütünden sonra bilinen en iyi protein kaynağı olmasının yanı sıra yağ yakıcı özellik de taşıyor. Yumurta, yağların depolanmasını azaltan ve enerji harcamasını artıran kolin isimli vitamini içerir. 

Bu besinleri mutfağımızda daha sık kullanalım, sağlığımıza katkı sağlayan tüm özelliklerinden yararlanmış olalım. Sağlıcakla kalın. 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Meryem Güler Arşivi
SON YAZILAR