Adnan Özkafa

Adnan Özkafa

Saat ve Bakara

Saat ve Bakara

4 Bakanın Yüce Divan oylaması öncesinde kulislerde Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasında anlaşmazlık olduğu iddia ediliyor, Erdoğan’ın kesinlikle red, Davudoğlu’nun da kabul fikrinde olduğu söyleniyordu.

Oylama öncesi Erdoğan, Bakanlar Kurulu’nu Saray’da topladı. Neler konuşuldu bilmeyiz. Arada anlaşmazlık var mı, yok mu o da mechul. Belki de muhalefetin temennisi bu yöndedir.

Neticede oylama yapıldı ve sonuç ortaya çıktı: 50’ye yakın fireyle red!

 “Galip sayılır bu yolda mağlup” diye meşhur bir sözümüz var. Şimdi herhalde bunu tersinden söylemek lazım: “Mağlup sayılır bu yolda galip!”

Bu oylama sonucu ve sonuca gösterilen tepkiler hayli düşündürücü.

Muhalefetin tepkilerini kasdetmiyorum. Onlar adı üstünde muhalefet, elbette her şeyi söyler. Düşündürücü olan Ak Parti’nin kendi içinden gelen açıklamalar.

Evela Başbakan’ın hayati önemi olan bu oylamaya “önceden planlanan bir başka program dolayısıyla” katılmaması hayli düşündürücü. Tırnak içinde yazdığım bu klasik bahanenin ne anlama geldiğini bilenler çok iyi bilir. Başbakanın daha sonra oylamaya katılmamasına dair yaptığı ikinci açıklamada “Oylamaya katılmamamda başka manalar aramayın” demesi de ince siyasetin bir gereği.

Bu firelere karşı iki şahin milletvekili çok sert tepki gösterdiler. Mehmet Metiner’le Şamil Tayyar kabul oyu veren AKP’li vekilleri “İhanet, alçaklık, şerefsizlik, gizli tuzluk olmak ve bunların kim olduklarının araştırılarak en kısa zamanda tasfiye edilmesi gerektiği…” gibi çok ağır ifadelerle tenkid eden açıklamalar yaptılar.

Ancak iki şahin, karşılarında bir başka Şahin ve bir Gurup Başkan Vekili’ni buldular.

Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin; firelerin alçaklıka, ihanetle, şerefsizlikle izah edilmesinin yanlış olduğunu belirtip aynen şöyle dedi:

“Bu fireler saat ve Bakara’yla bağlantılıdır. Asgari ücretin daha yeni bin liraya çıktığı bir ülkede bir siyasetçi 700 bin liralık saat takamaz, bu etik bir olay değildir! Bakara Suresi ile ilgili konuşmalar da milletvekili arkadaşlarımızın içinde bir sızıdır. Bu oylama sonucu, bu olaylara bir tepkidir.”

(Öyle ya, taa Fransadaki peygamber aleyhtarı karikatürlere tepki gösterip te burnunun dibinde, kendi içindeki saygısızlığa tepki göstermemek doğru mu?)

Gurup Başkan Vekili Mustafa Elitaş ta sert açıklama yapan iki milletvekilini kasdederek:

 “Bu haddi aşan bir açıklamadır. Partimizin resmi görüşü değildir. Milletvekili arkadaşlarımız hür iradeleriyle vicdanlarının sesini dinleyerek oy kullanmışlardır. Onların nasıl oy kullandığını araştırmak milli iradeye saygısızlıktır.”

Yukardaki açıklamaları alt alta koyunca işler bayağı karışık gözüküyor. Bütün bunların üstüne AKP’li Kütayha Belediye Başkanı Kamil Saracoğlu da bir konuşma yapmış ki son olarak ben onu da yazayım da siz ne anlarsanız anlayın. Demiş ki muhterem:

“Biz bu seçimlere lidersiz giriyoruz. Ona göre çok çalışmak lazım”

“Lidersiz” sözünü bilmem, orası derin bir konu ama çok çalışmak gerektiği kesin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Adnan Özkafa Arşivi
SON YAZILAR