Konyalı enerji devi iflas etti! Alacaklılara duyuru yapıldı

Konyalı enerji devi iflas etti! Alacaklılara duyuru yapıldı

Küresel ekonomik krizin etkileriyle Konyalı enerji devi iflas etti. Söz konusu firmanın iflasıyla birlikte alacaklılara duyuru yapıldı.

Dünya ekonomisi çalkantılı bir süreçten geçiyor. Birçok ülke koronavirüs salgınından sonra kendini toparlayamadı. Ticari dengelerine değişmesine adapte olamayanlar sorun yaşıyor. Bu süreçte yeni ticaret normlarına uygun iş yapanlar ise büyüdü.

gaz-1.png

Finansal yönden zayıf olan firmalar ya konkordato ilan etti ya da iflas etti. Son olarak Konya'da faaliyet gösteren ve sektörün öncüleri arasında yer alan bir firma iflas etti.

faz-2.jpg

Bahsi geçen bu firmanın iflasından sonra alacaklılara duyuru yapıldı. 2011 yılında kurulmuş ve kurulduğu günden bu yana enerji ve inşaat sektörlerinde faaliyet gösteren firmanın ekonomik sorunlardan dolayı iflas etti söyleniyor.

fgaz-3.webp

Onlarca projeye imza atan firmanın ismi Alka Enerji. Konya 1. İcra Dairesi tarafından ilan.gov.tr'de bu firmaya ilişkin bir ilan yer aldı.

mahkeme.webp

Mahkeme kararı şu şekilde:

Müflis: (iflas Nedeniyle) Tasfiye Halinde Alka Enerji İnşaat Personel Belgelendirme Kalibrasyon Eğitim San. Ve Tic. Ltd. Şti - 0530495292
İflas kararı kesinleşmiştir. Müflis hakkındaki alacak ve istihkak iddialarının tahkik ve tetkik işlemi bitmiş olup İcra ve İflâs Kanununun 206 ve 207 nci maddeleri gereğince düzenlenen 04/04/2024 tarihli alacaklılar sıra cetveli tanzim edilmiş ve incelemeye sunulmuştur.
Alacağın esasına ve miktarına ilişkin itirazların (15) gün içinde iflâsa karar verilen yerdeki ticaret mahkemesinde dava yoluyla ileri sürülebileceği; yalnız sıraya ilişkin itirazların ise (7) gün içinde şikâyet yoluyla icra mahkemesinde ileri sürülebileceği,
İkinci alacaklılar toplantısının 22/05/2024 günü saat 14:30'da Konya 1. İcra - İflas Müdürlüğünde, (Katılımın yoğun olması durumunda, Konya Adliyesi CBlok 1. Kat Konferans Salonunda veyaC Blok, 3. Kat. Mavi Salonda) yapılacağı, alacaklıların bu toplantıya gelmeleri veya yetkili bir vekil göndermeleri lüzumu İcra ve İflâs Kanununun 166, 206, 207, 232, 234, 235 ve 309/d maddeleri gereğince ilân ve tebliğ olunur.

Kaynak:Haber Merkezi