Adnan Özkafa

Adnan Özkafa

Rektör Şahin Hocamızla...

Rektör Şahin Hocamızla...

Bu hafta içinde yaptığımız ziyaretler zincirinde Selçuk Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Mustafa Şahin Hocamızın çayını içtik.

Kanal 42 Yönetimi olarak tarihi binada yaptığımız ziyarette Rektörümüzle ilgili hiç lafı uzatıp durmadan söylenecek yegane söz başında olduğu kurumu en iyi tanıyan, meselelere vakıf ve işi her türlü boyutuyla ele alan bir yönetici portföyü olması.

Şahin Hocamız zaten yıllardır üniversite bünyesinde çeşitli görevler yapmış. Özellikle de Dekan Yardımcılığı, Başhekimlik ve Rektör Yardımcısı olarak çalıştıktan sonra bu makama gelmesi üniversite camiası için bir şans.

Hani bir kuruma acemi, işe yabancı bir yönetici gelse, haftalar, aylar onun tecrübe kazanmasıyla, etrafı tanımasıyla boşa geçerken, her geçen gün de o kurum için bir kayıp olur. Ama Selçuk'ta tam aksine Şahin Hocamız geldiği günden değil, daha koltuğa oturmadan ne yapacağını bilen birisi olarak besmeleyi çekmiş ve 1 yıla varmayan görev süresi içinde epeyce de mesafe kat etmiş.

Öğrencisi ve akademik personeliyle birlikte yüz bini aşan bir dev bilim ordusunun başında bulunan Rektörümüzün çabalarıyla Üniversite'nin uluslararası  bilim dünyasında çıtası hemen yükselme trendine geçmiş. Türkiye'de de en başarılı devlet üniversiteleri arasında üst sıralara doğru ilerliyor.

Zaten kendisinin şahsen 70'den fazla uluslararası makalesi, yine 4 uluslararası patenti var.

İşin içinde okyanus ötesinden gelen talimatlar, ideolojik kadrolaşmalar olmayıp ilmi liyakat ve bizi biz yapan değerler ön planda olunca tabii ki üniversite "üniversite" oluyor.

Darısı Konya'daki diğer üniversiteler ve ülkemizdeki diğer bilim yuvalarının başına diyelim.

Sayın Rektörümüzle "off the record" konular da konuştuk. O konulardaki görüş ve gönül dünyası ile kendisine sevgi ve hürmetimiz daha da arttı.

Önümüzdeki günlerde Rektörümüzü ve Selçuk Üniversitesi'nin değerli ilim kadrosunu inşaallah Kanal 42'de daha çok göreceğiz ve kendilerinden daha çok istifade edeceğiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Adnan Özkafa Arşivi
SON YAZILAR