Abdullah Leblebici

Abdullah Leblebici

Önemli bir yatırım daha tamamlanıyor

Önemli bir yatırım daha tamamlanıyor

Ankara-Konya-Seydişehir-Manavgat-Antalya yolu ulaşıma açıldığı günden bu yana Seydişehir bölgesi olarak yoldan faydalanamıyoruz diye serzenişlerde bulunuruz.

Serzenişler kesinlikle haklı. Yılda 5 milyondan fazla aracın geçiş yaptığı bu güzergahtan Seydişehir bölgesi olarak yeterince yararlanamadık.

Yol üzerinde bulunan köyler ve kasabalarda yaşayan bazı vatandaşlarımız, kendi ürettikleri ürünleri pazarlayarak faydalanmaya çalıştı o kadar.

Bunların yanında Günaydın dinlenme tesisleri, Şadan’ ın yeri et mangal, Dağtur Tınaztepe, Zirve dinlenme tesisleri gibi işletmelerin yanında küçük çaplı işyerleri kendi imkanları dahilinde yoldan faydalanmaya çalıştı.

Altyapısı hazırlanmış, planlı ve programlı tesislerin yapılması geçen süre içinde çok fazla düşünülmedi.

Oysa, bir dönem leblebi imalathaneleri, sonra Etibank Alüminyum tesisleri, şimdiler de Termal tesisler Seydişehir ve bölgenin ekonomik kalkınmasında önemli yer teşkil ettiler, leblebi imalatı hariç etmeye devam ediyorlar.

Yakın gelecekte gerek Devlet gerekse özel teşebbüs yatırımlarının yapılmasını ihtimal dahilinde görmüyorum.

O halde Termal tesisler ile birlikte, Antalya çevre yolundan azami şekilde faydalanmak gerektiğini belirtmek istiyorum.

BELEDİYE ADIM ATTI

Seydişehir Belediyesi konu ile ilgili daha önce bir adım atmış, çevre yolu üzerinde Seydişehir Marangozlar Sanayi kavşağı karşısında bulunan alanda Unlu Mamuller ve Butik Dükkanlar projesinin temellerini atmıştı.

Geçen süre içinde inşaatlar aralıksız devam etti sona yaklaşıldı. Yakın zamanda tamamlanarak hizmete girmesi hedefleniyor.

Toplumun her kesiminin hemfikir olduğunu düşünüyorum, kaba inşaatı tamamlanan, çevre düzenleme çalışması aşamasına gelen Ekmek Fırını ve Butik Dükkanları projesinin hizmete girmesiyle Konya-Antalya yolunun daha cazibeli hale geleceği, aynı zamanda Seydişehir’ in marka değerine de katkı yapacağı kesin.

Seydişehir’ e kazandırılacak önemli projelerden biri olan Ekmek Fırını ve Butik Dükkanlar projesi, 1000 m² alanda inşa ediliyor.

Yaklaşık, 2 milyon liraya mal olacak projede, 1 adet ekmek fırını, 1 adet kafe ve 5 adet butik dükkan yer alıyor.

Çevre yolunda Belediye’ nin böyle bir adım atmasının bir başka önemi de resmi hüviyeti olduğu için bu güzergahı kullanan vatandaşlar gönül rahatlığı ile molalarını verip, ihtiyaçlarını giderip alışverişlerini yapabileceklerdir.

Belediye’ nin böyle bir adım atmasının bir başka önemi de Seydişehir ve bölgesinde özel sektörün önünü açacaktır.

İMARA AÇILSIN ARTIK

Bundan böyle yatırım yapmak isteyen vatandaşların arsa ve araziye ihtiyacı olacak. Bu sebeple Belediye’ nin hiç vakit kaybetmeden çevre yolunu imara açması gerektiği kanaatindeyim.

Konya-Antalya Çevre yolunda birçok özel araziler olduğu gibi, kamuya ait ve mera vasfı taşıyan araziler de var.

Belediyenin mera vasfı taşıyan yerlerin bu vasfını kaldırması için girişim yapması, kamuya ait arazileri de bünyesine katarak yatırımcılara satması ya da kiraya vermesi özel teşebbüsün önünü açacaktır.

Yapılacak tüm bu çalışmalar birbirini tamlayacak projelerdir.

Bu sebeple vakit kaybetmeden gerekli çalışmaların yapılması, Seydişehir’ in ekonomik, sosyal ve kültürel alanda önünü daha da açacak, böylece sadece Konya da değil İç Anadolu bölgesinin lider yerleşim birimi Seydişehir olacaktır.

 

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Abdullah Leblebici Arşivi
SON YAZILAR