30 kilo altınla kaçan Konyalı firari sarraf tutuklandı!

30 kilo altınla kaçan Konyalı firari sarraf tutuklandı!

Konya'da çok sayıda kuyumcu ve sarrafı dolandırıp 30 kilo altınla kaçan ve 20 yıl hapis cezası verilen firari Sarraf Musa Göksu, polisin operasyonuyla yakalanarak, yeniden cezaevine gönderildi.

Konya’da 2019 yılında 30 kilo altınla birlikte kaçan Sarraf Musa Göksu, daha sonra tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. 1,5 yıl cezaevinde yattıktan sonra tutuksuz olarak yargılanmaya başlayan Musa Göksu, 2021 yılındaki son duruşmada 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Çok sayıda vatandaşı ve sarrafları da mağdur eden Musa Göksu uzun zamandır aranıyordu. Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesine bağlı Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekipleri tutuksuz yargılandığı davada hakkında 20 yıl hapis cezası verilen firari Musa Göksu'nun yakalanması için çalışma başlattı. Konya'da olduğu belirlenen Göksu, teknik ve fiziki takibin ardından polis ekiplerince düzenlenen operasyonla yakalandı. Göksu, emniyetteki işlemlerin ardından cezaevine teslim edildi.Musa Göksu dün Konya Emniyet Müdürlüğü’nün başarılı bir operasyonu ile tutuklanarak cezaevine gönderildi. Mağdurların önemli bir kısmı ise altınlarını hala alamadı.

musa-goksu-1-001.webp

30 KİLO ALTINLA İSTANBUL’A KAÇMIŞTI

Konya'nın gündemi 2019 yılında çok büyük bir dolandırıcılık olayıyla sarsılmıştı. Kentte kuyumculuk yapan bir isim topladığı 30 kilo altınla kaçmıştı. Merkez Meram ilçesindeki
Sarraflar Çarşısı'nda kuyumculuk yapan Musa Göksu, 2019 yılının Temmuz ayında indirim çadırı kuracağını söyleyip, kent merkezi ve İstanbul'daki toptancılardan aldığı 30 kilogram altınla kayıplara karıştı. Göksu bir süre sonra kaçtığı İstanbul'da sevgilisi Özen Y. ile birlikte yakalandı. Bir süre tutuklu yargılanan sanıklar yargılama aşamasında tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmişti.

musa-goksu-1-001.jpg

DAVADA SADECE BİR KİŞİ TUTUKLANDI

Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan Musa Göksu 8 mağdura yönelik "güveni kötüye kullanma" suçundan 20 yıl hapis ve 133 bin 280 lira adli para cezasına çarptırıldı. Verilen para cezası ise 24 eşit taksite bölündü. Aynı dosyada yargılanan Mehmet Ali Doğan ise 8 mağdura yönelik "güveni kötüye kullanma" suçundan 10 yıl hapse mahkum edildi. Hasan Göksu, Mehmet Göksu ve Özen Y. Beraat etmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum