Konya'da sulama kanallarında dev obruklar oluştu! İşte konumları

Konya'da sulama kanallarında dev obruklar oluştu! İşte konumları

Konya’nın Çumra ilçesine Gökhüyük ve Doğanlı Mahalleleri’nde bulunan sulama kanallarında dev obruklar oluştu. Obrukların oluşmasının ardından Apa Barajı’ndan salınan su kesildi. Obruk oluşumu yüzünden sulama faaliyetlerine ara verildi

Sayısı her geçen gün artan obruklar, Konya’nın birçok bölgesinde görünmeye başladı. Sadece Karapınar bölgesinde değil Konya’nın diğer ilçelerinde de obrukların oluşması çiftçileri tedirgin etmeye başladı.

apa-baraji-5-1.jpg

Konya’nın Çumra ilçesine Gökhüyük ve Doğanlı Mahallelerinde bulunan sulama kanallarında dev obruklar oluştu. Obrukların oluşmasının ardından Apa Barajı’ndan salınan su kesildi.

apa-baraji-4-001.jpg

Obruk oluşumu yüzünden çiftçiler sulama faaliyetlerine ara vermek zorunda oldu. Sulama kanallarında oluşan dev obruklar çiftçileri de tedirgin etti.

apa-baraji-2.jpg

GEZENDE DERESİ DEVREYE GİRMELİ

Çumra’da esnaflık yapan ve tarımla da uğraşan Fatih Öksüz, “Hotamış su havzasına Göksu Nehri-Gezende Deresi acil şekilde çevrilmesi gerekmektedir. Yetkililer gerekli önlemleri ve yatırımları yapmaları ya da yaptırmaları gerekmektedir. Hotamış su havzasında suyu ulaştıracak olan AHİ kanalı devreye alınmalıdır” dedi.

apa-baraji-6.jpg

SU SORUNU BEKA SORUNU OLDU!

“Memleketimizde beka sorunu su geleceğimizdir” diyen Öksüz, “Çocuklarımızın geleceği için hayatı için acil olarak bu durum çözümlenmelidir. Apa Barajı’ndan gelen suyun son hali görsellerde görüldü üzere obrukların oluştuğu ve bu durumun yerleşim yerlerinde olmayacağına kimse garanti veremez. Umarım en kısa zamanda yetkililer gerekli önlemleri almalıdır. Çiftçilerimizin emeğini ve memleketimizin insanlarının sesini duyun” çağrısında bulundu.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

apa-baraji-5.jpg

Kaynak:İBRAHİM BÜYÜKEKEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum