Süleyman Küçük

Süleyman Küçük

Kurancılık projesi

Kurancılık projesi

Dikkat ediyor musunuz?

Müslüman memleketinde bir takım Müslümanlar(!) türetiliyor birileri tarafından.

Müslümanlık kisvesi altında, Müslümanları eleştiren, hatta tekfir eden bir güruh yetiştirilmeye çalışılıyor Müslümanların evlatları arasından.

Müslüman olduğunu iddia ettikleri halde, İslam’ı bilmeyen, İslam’ı yaşamayan ve sloganlaşmış ifadelerden öte gidemeyen bir güruh bunlar.

Kısaca özetlemeye çalışırsak şöyle bir güruh göreceksiniz karşınızda;

Kur’an bizzat kendilerine nazil olmadığı halde, Kur’an’ın kendisine nazil olduğu Rasulullah’tan(sav) daha iyi Kur’an’ı anladıklarını zan eden bir güruh.

Kur’an’ın inişine de şahit olmadıkları halde, Kur’an’ın inişine şahit olan Rasulullah’ın(sav) Ashabından(ra) daha iyi Kuranı anladıkları ve yaşadıklarını zan eden bir güruh.

Kur’an’ın inişinde vahiy kâtipliği yapmadıkları halde, Ashaptan(ra) vahiy kâtipliği yapanlara lanet eden bir güruh.

Vahyin en küçük bir suresini ezberlemedikleri halde, vahyin iniş anından bu güne Kuranı ezberleyenleri küçümseyen ve Hafız-ı Kur’an olanlara hakaret eden bir güruh.

Mushafların yazıldığı ve çoğaltıldığı bir dönemde hayatta olmadıkları halde, vahyin ne zaman ve nasıl yazıldığını, ne zaman çoğaltıldığı hakkında indi hükümler veren bir güruh.

Keza Kur’an’ı Kerimin harekelendiği yıllarda olmayan, ama iş vahyi konuşmaya gelince millete Arapça dersi vermeye kalkışacak kadar cahil cesareti olan bir güruh.

Ortaya çıktıkları andan beridir "Sadece Kur'an" dedikleri halde, Kur’an’ı vahyin dili olan Arapça olarak okumak ve öğrenmek tenezzülünde bulunmayan bir güruh.

1400 yıldır hiç değişmeyen bir Kur’an ortada durduğu halde, meal yazmayı bir geçim kaynağı yapmış olan kişilerin yazdıkları 250 ye yakın meali Kur’an zan eden zavallılar güruhu.

Tek parti döneminde gerçekleştirilmek istenen ve milletimizin çöpe attığı Türkçe Kur’an, Türkçe ibadet teranelerini yeniden hortlatmaya çalışan bedbahtlar güruhu.

Kur’an’ı sadece Allah(cc) açıklar iddiasında bulundukları halde, 1400 yıllık İslam tarihinde yazılmış olan yüzlerce tefsir ve usul kitabını çöpe attıktan sonra, yirmi birinci asrın evhamlarıyla ve yetkin olmayan kişilerce yazılmış olan mealleri, tefsirleri, Kur’an’ın açıklaması kabul eden bir güruh.

Kuranı Kerimin bazı ayetlerinin hükmünü tarihsellik iddiası ile yok sayıp, Kuran ayetleri arasında ayrım yapan bir güruh.

Kendisi bizatihi bir mucize olan kerim kitabımız Kuran ayetlerini, bir akım hurufilik iddiaları ile tasnife tabi tutup kuran ayetlerine sonradan ilaveler yapıldığını iddia ederek Kuran dan ayetler çıkarmaya çalışan bir güruh.

6236 küsur ayet içinden seçerek sloganlaştırdıkları ve keyfi bir şekilde anlamlandırdıkları 100 kadar ayeti kerime arkasına sığınarak, her fırsatta Müslümanlara saldıran bir güruh.

Kur’an-ı Kerimdeki açık ayetlere rağmen, Rasulullah’ın(sav) sahih sünneti ve hadislerini ret eden, hatta daha ileri giderek bunların şeytan ayetleri olduğunu iddia edecek kadar şirazeden çıkmış bir güruh.

Müslümanları ibadetlerin içini boşaltmakla itham ettikleri halde, başta namaz ve oruç ibadeti olmak üzere tüm ibadetlerde Müslümanlarla birlikte ibadet etmeyen bir güruh.

Kısacası inancı, hayatı, yaşantısı ile Kerim bir Kitaba uymaları gerekirken, Kitabı kendilerine uydurmaya çalışan bir güruh.

Islahları için dua etmekten başka bir şey gelmiyor elden.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Küçük Arşivi
SON YAZILAR