Abdullah Leblebici

Abdullah Leblebici

Kulüpleri en çok yıpratan dedikodudur

Kulüpleri en çok yıpratan dedikodudur

Delikli demir çıktı mertlik bozuldu misali, Sosyal medya da yaşamımıza girdiği andan itibaren mertlik bozuldu.

Başkan Hilmi Kulluk aday olmayacağını açıklarken çok önemli bir konuya da temas etti. “Eline twetterı alan borcu da alacağı da geleni de gideni de biliyor. Bu yargısız infaza girer, yıpratmaya girer. Kulübü en çok yıpratan olay dedikodu” demesini önemsiyorum.

Öyle veya böyle, Kulluk ve yönetimi görev yaptıkları süre boyunca takımı ligde tutmayı başardı. Zaman zaman sıkıntılı anlar yaşadık, ama gemi limana sağ salim ulaştı.

Süper ligde geçen sürede yeteri kadar tecrübe edindik. Bundan sonra ki mücadelemiz sıralama da ilk 6-7 içine girmek olmalı.

Sporseverlerin, başta sosyal medya olmak üzere yazılı ve görsel basında dedikodulardan uzak durması Konyaspor’ un menfaatine olacaktır. 

242 MİLYON BORÇ

Başkan Kulluk, borcun 242 milyon lira olduğunu söyledi. Yayıncı kuruluş ve federasyon gelirlerinin azaldığı, bunun yanında 1922 Konyaspor ve basketbol takımın giderlerinin de karşılanması söz konusu.

Ayrıca, kombine, loca ve bilet geliri de yok. İşin özü bu şartlar altında borcun kapanması nerede ise imkansız görünüyor.

ALTYAPIYA ÖNEM VERİLMELİ

Konyaspor borcunu kapatabilmesi, süper ligde kalıcı olması ve adından söz ettirmesi için ciddi anlamda gelire ihtiyacı var.

Pandemi süreci sona erse bile taraftarların takıma önceki ilgiyi göstereceklerine ihtimal vermiyorum.

Yani eski gelirlere kavuşmanın imkanı yok. 

Takımın masraflarının karşılanması ile birlikte mevcut borcun azaltılması için tek çare altyapıya önem vererek yetenekli oyuncular yetiştirmek ve keşfetmekten geçiyor.

Genç ve yetenekli oyuncuların pazarlanması ile hem masraflar karşılanabilir, hem de borcun yavaş yavaş kapatılması söz konusu olabilir.

İşin özü; göreve gelecek yönetimin elini değil bedenini koyması gerekiyor taşın altına.

OYALAMA TAKTİĞİ BAŞLADI

Fenerbahçe evinde Sivas’ ı yenemeyince son 10 yılda üç defa son maçta, son olarak da son iki maçta şampiyonluğu kaybeden takım olarak tarihe geçti.

Aynı durumda Galatasaray veya Beşiktaş olsaydı dördünde de şampiyonluğu kesinlikle kimseye vermezdi.

Bunu başaran takım olarak imkansızı başardığı için Fenerbahçe yönetimini, teknik heyetini ve oyuncularını kutlamak gerek.

Kayseri maçı sonrası açıklamalarda bulunan Emre Belözoğlu; “Şampiyon olsalardı başka bir sabaha uyanacaklarını söylemiş”

Yenilebilirsin, şampiyonluğu kaybedebilirsin, ama taraftarlarla bu kadar alay etmek de neyin nesi. Sayın Belözoğlu taraftarlar elbette başka bir sabaha uyanacaktı, bunu sağır sultan bile bilir. 

Fenerbahçe taraftarları yıllardır sokağa çıkamaz hale geldi, rakip takım taraftarlarının alay konusu haline geldiler. Futbol konusu açıldığı zaman taraftarlar başlarını önlerine eğiyor.

Evinde Sivas’a mağlup oluyor isen zaten şampiyonluğu hak etmiyorsun demektir. Bu nasıl bir zihniyet, hepiniz sahada ölseydiniz de maçı kazansaydınız, Sivas karşısında ortaya koyduğunuz oyun ile 20 maç da oynasanız kazanamazdınız.

Aylardır yazıyorum, Fener’ in başını fosiller yakacak diye. Volkan, Gökhan, Caner, Emre ve diğerleri bu yıl da yaktılar Fener’ in başını.

Anadolu’ nun ücra köşesinden bunu görüyoruz da işin içinde olanlar kör, sağır ve dilsiz oldular.

Bu kafa ile Fener’ in uzun yıllar daha şampiyon olması imkansız.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Leblebici Arşivi
SON YAZILAR