Abdullah Leblebici

Abdullah Leblebici

Kimse, ah, vah, tuh, demesin, bir puan iyidir

Kimse, ah, vah, tuh, demesin, bir puan iyidir

Ankaragücü’ nün son 5 maçının dördünü kazandığı göz önüne alındığın da maçın çok zorlu geçeceği başlamadan belli idi.

Buna rağmen, Palut Hoca ile de biz çok iyi bir çıkış yakaladık. Bir de şunu ifade etmek istiyorum, futbolseverler çok iyi oyun beklemesinler artık. İyi oyundan ziyade iyi sonuçların önemli olduğu günlerdeyiz.

Alt sıralarda bulunan takımların 2-3 maç galip gelmeleri halinde bir anda kendilerini üst sıralara atma imkanları var. Bu sebeple bir an bile rehavete kapılmadan mücadele etmek gerekiyor.

Gerek Konya gerekse Ankaragücü bunun bilincinde olarak maça başladılar. İlk yarının geneline baktığımız zaman, favorisi olmayan bir mücadele gördük sahada.

Bunu çok doğal karşılıyorum. Ligin boyu kısaldı. Kazananlar ligde kalıp yollarına devam edecek, kaybedenler ise farklı bir kulvarda tekrar geri dönmek için çalışacaklar.

İlk yarının tek gol pozisyonunu son dakika da Ankaragücü yakaladı, top direkten döndü. Maç da başladığı gibi tamamlandı.

İkinci yarıya daha iyi başlayan takım Ankaragücü oldu. Nitekim bunun karşılığını 65. Dakika da Badji nin ayağından buldu ve 0-1 öne geçti.

Golü yedikten sonra hareketlenen Konya, biraz daha fazla topa sahip olarak ve pres yaparak rakip kale önünde daha fazla görünmeye başladı.

Karşılığını da 76. Dakika da Shengeli’ nın ayağından bulduk ve beraberliği sağladık. 1-1

Bu sonuç belki birçok kesim tarafında eleştirilebilir. Beraberliği ve bir puanı başarı olarak değerlendiriyorum. 

En azından rakibimizi yanımıza yaklaştırmadık. Geçen hafta Erzurum’ da berabere kalıp bu hafta evimiz de Ankaragücü’nü yendiğimizi düşünelim.

Bu sonuçlara kimin itirazı olabilir ki.

KISA BİR ANALİZ YAPARSAK

“Telafisi mümkün olmayan haftalardayız” demiştim. Sanırım Futbolseverler bu tespitin ne kadar doğru olduğunu maçlar tamamlanınca daha iyi anlamıştır.

Erzurum’ u evinde yenerek öyle önemli bir galibiyet aldık ki, kelimeler ile ifade edilmez.

Ankaragücü-Antalya spor’ u, Başakşehir-Malatya’ yı, Gençlerbirliği-Alanya’ yı evinde, Kasımpaşa da Beşiktaş’ ı yenince Erzurum’ dan 3 puan değil 10 puan aldığımızı söylemek abartı olmaz.

Galip gelen takımların tamamı sıralamada altımızda olduğu göz önüne alınırsa ligin ne kadar zorlu bir sürece girdiği net olarak anlaşılacaktır. Nitekim Kayseri gitti Trabzon da berabere kalarak önemli bir puanın sahibi oldu.

Gayri safi milli hasılaya katkı açısından Konya İller sıralamasın da 6-7. Sıralarda. Bu durum göz önüne alındığında Ligde ki sıralamamız da mutlaka ilk sekizin içinde olmalı.

Türkiye kupasını aldıktan sonra ciddi bir sallantı geçirdik. Bu süreçte en azından ligde kalmayı başardık.  

Bunun örnekleri de yok değil. İlhan Palut ile birlikte içimizi rahatlatan bir çıkış yaşadık. Bunun devam edeceğini düşünüyorum.

Bu arada teknik direktör tercihi ile Yönetimi bir kez daha kutlamak istiyorum. Çünkü güzel oynamaya başladık. Bu da sonuçlara yansımaya başladı.

Taraftarlarımıza da bir çağrı yapmak istiyorum, maçlar seyircisiz, sahada destekleme imkanımız olmasa da, en azından yazılı, görsel ve sosyal medya da yönetim, teknik heyet ile oyunculara sahip çıkalım.

Unutmayalım, alınan her olumsuz sonuçta yönetim, teknik heyet ve oyuncular bizlerden daha fazla üzülür. 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Leblebici Arşivi
SON YAZILAR