Samet Sözgen

Samet Sözgen

Kendine güvenme gücün nasıl?

Kendine güvenme gücün nasıl?

Başkalarına fikirlerini sorduğunuzda, artıları, eksileri ve gerekçeleri sıralarken, ilham mı arıyorsunuz? Bir kararın onaylanmasını mı? Yoksa işler ters giderse başkasının içgüdülerini suçlama yeteneğini mi arıyorsunuz?

**
Sürekli bir kararsızlık durumunda kalmak, sizi ve hayatınızdaki herkesi tüketiyor.
Cevapları kendi dışımızda aramaya o kadar alışmışız ki, belki de kendimiz için kararlar verebildiğimizi unutmuşuz!

**
Büyük kararları kendi başımıza almak için hayatın bize sunduklarıyla başa çıkma yeteneğimize güvenmeliyiz. Bu özgüvene sahip değilsek, bir korku, bir bağımlılık bulutu içinde ortalıkta dolaşacağız.

**
Vücudunuzun nasıl hissettiğiyle gerçekten temasa geçerek en temel düzeyde başlayın. Bir seçenek size kalbinizde bir artış, bir hafiflik hissi verir mi? Bir başkası mideni mi kasıyor?

**
Omuzlarımdaki ve boynumdaki gerginlikle stres gösteriyorum ve bu da büyük baş ağrılarına neden oluyor. Stres baş ağrılarımdan muzdarip olduğumu fark ettiğimde kendime sormam gerekiyor; “sorun ne?” Hayatımın değerlerimden, kişisel bütünlüğümden kopuk olduğu yer neresi?

**
Hayatınızda birçok noktada kendi kararlarınıza ve kendi fikirlerinize sahip olmanız gerekir. Sizi geliştiren, sizi büyüten, size tecrübe katan ve sizi siz yapan şeyler, verdiğiniz kararlarınızdır.
Yazının sonunu MJ Ryan’ın bir sözü ile bitirmek istiyorum.

**
"Kendimize güvendiğimizde, kaybolmuş veya kederli, kızgın veya korkmuş hissettiğimiz zorlu duygusal zamanların sularında daha iyi gezinebiliriz. Nasıl yapacağımızdan emin olmasak bile kalbimizde ve ruhumuzda bir yerlerde bunu başaracağımıza inanırız.” –MJ Ryan

Önceki ve Sonraki Yazılar
Samet Sözgen Arşivi
SON YAZILAR