Bayram Miroğlu

Bayram Miroğlu

Kendimizi hesaba çekiyor muyuz?

Kendimizi hesaba çekiyor muyuz?

İhsan, sanki O’nu görüyormuş gibi Allah’a kulluk etmendir. Sen O’nu göremesen de O seni görmektedir.”(Buhârî, Tefsir, Lokman, 2)

**

Birilerinin sürekli, her an her saniye bizi gözetlemekte olduğunun farkında mıyız? Zerreden kürreye yaptığımız her amelin, iyi veya kötü her davranışımızın bir karşılığının olduğunu biliyor muyuz? Ve en önemlisi sorguya çekilmeden önce kendimizi sorguya çekiyor muyuz?

**

Bu dünyaya gelmiş isek elbette bir gaye ve amaç doğrultusunda buradayız. Başıboş asla yaratılmadık. Öyleyse amellerimizi Allah’ın bizi gördüğü doğrultusunda şekillendirmeliyiz. Meşhur Cibril hadisinde geçen şu sual bize bunu çok açık bir şekilde öğretmektedir. İhsan Nedir? : “İhsan, sanki O’nu görüyormuş gibi Allah’a kulluk etmendir. Sen O’nu göremesen de O seni görmektedir.”(Buhârî, Tefsir, Lokman, 2)

**

Günümüz dünyasında üzülerek görüyoruz ki adını eğlence koyarak Rabbimizin haram kıldığı birçok yola tevesssül eden, işlediği günahı sanki meşru bir şeymiş gibi rahatça işleyen ve bunu herkese çekinmeden ifşa eden, kötülüğün çoğalmasına vesile olan, kul hakkı yemeyi adet haline getiren, suç makinesi haline dönüşmüş herkese korku salan, mafyavari hal ve hareketler takınan, fuhşiyatı gizli ve açık olarak gerçekleştiren ve ne yazık ki reyting uğruna bunu televizyon ekranlarından herkese sergileyen, sosyal medya da her türlü günahı sanki çok normalmişçesine işleyen kişiler acaba Kur’an-ı Kerim Hadid suresi 4. Ayet-i Kerimede açık bir şekilde ve uyarı niteliğinde olan “Nerede olursanız olun, O sizinle beraberdir. Allah, yaptıklarınızı hakkıyla görendir. ” ayeti kerimesini hatırlatmak isterim.

**

Yarın bir gün mahşer alanında eksiksiz ve noksansız yargılamanın yapılacağı gerçek yargı meydanında hepimize şu sualler sorulmadan hiç bir yere kıpırdayamayacağız gelin bunları yavaş yavaş ve farkında olarak okumaya çalışalım.

“Kıyamet günü insan şu beş şeyden hesaba çekilmedikçe, Rabbinin huzurundan bir yere kıpırdayamaz:

Ömrünü ne uğruna tükettiğinden,

Gençliğini nasıl geçirdiğinden,

Malını nereden kazandığından,

Nereye harcadığından ve bildiği ile amel edip etmediğinden.”

İşin nihayetinde şu an yoldayız ve şu an yolcuyuz. Önümüze yolun zorlukları olan çeşitli engel ve engebeler çıkmakta. Yolumuzun tam ortasına oturmuş şeytan bizi beklemekte ve nefis ise yanı başımızdan bir an bile ayrılmadan bizi takip etmekte. Önemli olan bize verilmiş olan cüz-i irade ile nasıl hareket edeceğimiz ve bu yoldan sapıp sapmayacağımız. Hepimize hayırlı yolculuklar.

Birbirimize iyiyi, güzeli, doğruyu hatırlatmak adına;

Selam, dua ve muhabbetlerim ile…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Bayram Miroğlu Arşivi
SON YAZILAR