Murat Dönmez

Murat Dönmez

İçimiz ısındı...!

İçimiz ısındı...!

Bir kaç gündür etkili olan soğuk ve Kar yağışlı havanın ardından Konyaspor'un İzmir deplasmanından 3 puanla gelmesiyle mecazı anlamda oldukça içimizi ısıttı.

Zor günler geçiren ve önemli eksiklerinin de bulunduğu Konyaspor'da, alınan üç puan rakiplerinin de puan kaybettiği haftada oldukça iyi geldi.

Skubic ve Rahmanovic'in cezalı, Sokol Cikalleshi'nin rahatsızlanmasıyla önemli eksiklerle İzmir deplasmanına giden yeşil beyazlılar, ilk yarısı kötü ama ikinci yarıda işin ciddiyetini bilerek oynamasıyla gülen taraf olmayı başardı.

Ahmet Çalık'ın vefatıyla takım oyuncularında ciddi anlamda moral-motivasyon düşüklüğü belli olurken, Adil'in de şanssız bir şekilde sakatlanıp oyundan çıkması ilk yarı Konyaspor'u oldukça zora soktu.

Altay'ın haftalardır galip gelememesi, ligde bulunduğu konum ve son olarak da Mustafa Denizli'nin gidişi Mert Nobre'nin gelişiyle birlikte çıkış arayışıyla birlikte özellikle ilk yarı daha atak oynayıp, pozisyon araması zaman zaman kalemizde tehlike oluşturken, başta Abdülkerim, sonradan oyuna giren Musa Çağıran ve sağ bek ve sol bekte görev yapan Barış ve Guilherme ile birlikte Amir ve Soner'in yardımlarıyla bertaraf edildi.

İkinci yarıya daha derli toplu başlayan ve rakibine oranla topla daha fazla oynayan Konyaspor, 68. dakikada golü bulurken, rakibinin de 10 kişi kalmasıyla oyun kontrollünü
tamamen elinde geçirdi.

10 kişi kaldıktan sonra direnç gösteren Altay, bir iki cılız pozisyon bulsa da sezon başından buyana maçı 90 dakikaya yayarak oynama başarısı gösteren Konyaspor karşısında gol bulma şansını yakalayamadı. Aynı şekilde Konyaspor'da bir kişi eksik oynayan rakibi karşısında da maalesef ikinci golü atma başarısını gösteremedi. Çünkü, kadro zenginliği olmayan Konyaspor'da ilk onbir de sahaya çıkan oyuncular oldukça yoruldular.
Hamle oyuncusu olarak sadece M'Poku'yu oyuna alarak Endri Çekiçi'yi çıkaran İlhan Palut, zamanı değerlendirmek için 90. dakikada Oğulcan'ı almak zorunda kaldı. Bu karşılaşmada biri zorunlu olmak üzere sadece 3 oyuncu değiştiren Konyaspor'da haftalardır, hatta aylardır söylediğimiz gibi kulübe zenginliğinin olmaması bu maçta bariz bir şekilde ortaya çıktı.
Ara transfer dönemi devam ederken, önemli 2 oyuncusunu kaybeden Konyaspor'da takviyelerin biran önce yapılması zaruri hale gelmiş durumda.
Elbette yönetimin işi oldukça zor.
Yabancı kuralı nedeniyle Türk oyuncu almak zorunda olan yönetimin, işi hızlı tutmak zorunda olduğu aşikar..
Çünkü, Konyaspor tarihinde yakalamadığı hatta görmediği bir başarıya imza atıyor. Bir maçı eksik olmasına rağmen en yakın rakibine 7 puan fark atan yeşil beyazlıların bu saatten sonra hedef değiştirme gibi bir lüksü de olmaz olamaz.!
Genç yaşta hayata veda eden, herkesi derin üzüntüye boğan ve adı verilen sezonunda Ahmet Çalık için Konyaspor'a tarihi başarı yakışır.
Adına isterseniz şampiyonluk, isterseniz lig ikincisi olarak ön eleme de olsa Şampiyonlar Ligi..
Adını siz koyun..
Ama bu yoldan dönüş asla ama asla kabul edilmez...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Murat Dönmez Arşivi
SON YAZILAR