A. Galip Doğan

A. Galip Doğan

Fıkıhi sorular ve cevaplar

Fıkıhi sorular ve cevaplar

S.1) Hocam; Bir yılbaşı geçirdik. Denizli’de içkiden ölenler var, kavgalar oldu, silahlar konuştu. Binlerce polis jandarma görevlendirildi. Bayramlarda böyle bir şey olmuyor da neden yılbaşında oluyor? Bir değerlendirme yapar mısınız? 

C.1) Yılbaşı kutlamaları bize batıdan geçmiş kötü bir adettir. Biz bir Müslüman olarak bunlara uymamız çılgınca eğlenmemiz İslam’ın haram kıldığı bir iştir. Peygamber Efendimiz (S.A.V) şöyle buyurur: “Kim başkasına (batılılara) benzerse uyarsa o bizden değildir.” (Tirmizi)

Diğer bir Hadis-i Şerifte “Kim başkalarına (batıla) özenti duyarsa, benzerse o da onlardandır.” 

Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyurulur: “Kim İslam’dan başka bir din bir kurtuluş yolu ararsa o ondan kabul edilmez.” 

Başka Ayet-i Kerime’de: “Bir kavim kendini değiştirmedikçe Allah o kavmi değiştirmez.

Başka bir Ayet-i Kerime’de: “İçimizdeki beyinsizler yüzünden bizleri helak eder misin Allah’ım.

Bir başka Ayet-i Kerime’de: “Ey Muhammed! Sen Yahudi ve Nasranîlere tabi olmadıkça, onların dinine girmedikçe onları asla razı edemezsin.

Bir şair şöyle diyor:

Yırttık dinimizden yamadık dünyamıza

Ne din kaldı elde ne devlet ne de dünya

S.2) Hocam; Tenhada kimsenin görmediği yerde çıplak olarak durabilir miyiz? Açıklar mısınız? 

C.2) Avret mahallini örtmek hem hak hem de halk açısından bir haktır. Kimsenin bulunmadığı yerde Allah (C.C) seni görüyor, muhafaza melekleri vardır. Bundan dolayı İslam alimlerinin ittifakına göre yalnız kalındığı zaman edep yerlerinin örtülmesi vaciptir. Peygamber Efendimiz (S.A.V) şöyle buyurur: “Avret mahallimi içimdeki elbisemden gizlemek mümkün olsa elbette ki ondan da gizlerdim.” Hz. Ali (R.A) şöyle buyurur: “İnsan avret mahallini açınca yanındaki melekler yüzlerini çevirirler.” 

Dört mezhebe göre; giyilen bir elbise vücut hatlarını belli ediyorsa elbise yok hükmündedir, çıplak demektir.

S.3) Hocam; Ben bir eve misafir gittim. Ben 40 yaşındayım. Benim yaşımda olan ev sahibi bayan hoş geldin diye elini uzattı, ben elimi vermedim. Sonra bana yobazsın diye çok hakaret ettiler. Bu konuyu açıklar mısınız?

C.3) Hiçbir Müslüman erkek aralarında nikah düşen yabancı bir bayanın elini sıkamaz Haramdır. Böyle bir hareket bize Avrupa’dan gelmiştir. Peygamber Efendimiz (S.A.V) şöyle buyurur: “Ellerde zina eder.” Sizin yaptığınız doğru bir harekettir. Günah işleyen kime karşı işliyorsa ona baksın.

Bir anekdot anlatacağım: 2000 yılında Viyana’da imamlık yapıyordum. Viyana’da Anadolu Camii’nde İkindi Namazını kıldık yanıma 2 genç geldi. ‘Annemiz hastanede yatıyor, 9 gündür konuşamıyor, doktor hoca getirin okusun’ demiş. Biz gençlerle Viyana Hastanesine geldik, kapıdan girerken çok açık bir bayan beni karşıladı, Alman doktormuş, elini uzattı; ben ‘özür dilerim ben hocayım el sıkamam’ dedim. Alman adetlerine göre el sıkmamak çok ayıpmış, kadının yüzü kızardı sonra ‘bende katoliğim size saygı duydum.’   

S.4) Hocam; Ben Alman Hristiyan’ım. Manavgat’ta yaşıyorum. Türkçe öğrendim. Yılbaşı gecesi siz Mekke’nin Fethini anlattınız. En çok dikkatimi çeken Peygamberin O’na düşmanlık yapan halkı affetmesi. Dinlerinde serbest olmaları, intikam duygularının olmadığı bir fetih. Bizde böyle bir şey olmaz. Biz işgal ettiğimiz yerleri sömürürüz. Zorla Hristiyan yaparız. Ben 2 senedir oruç tutuyorum. Fakirlere yardım ediyorum. Yalan söylemiyor, kimseyi aldatmıyorum. 

Ben bunlardan sevap alabilir miyim? Bir kanalda benim bunlardan sevap alacağımı hatta Müslüman, Hristiyan, Musevilerin iyilerinden Cennete gireceğini söylediler. Siz bunu açıklar mısınız? Maria…

 C.4) Şunu hemen belirteyim. Siz Müslüman olmadıkça sevapta alamazsınız, Cennete de giremezsiniz. Siz saygılı bir hanıma benziyorsunuz. Size dua edelim Allah sizi hidayetine erdirsin. İslam’la şereflenip Müslüman olmayı nasip etsin. La ilahe illallah Muhammed Rasülullah demeden, dil söyleyip dil ile ikrar etmeden sevap alamaz cennete giremezsiniz. Bizim kitabımız Kur’an-ı Kerim şöyle der: “Hristiyan İsa Allah’ın oğlu, Musevilerde Üzeyir Allah’ın oğlu dediler.” Bundan dolayı kafir oldular. Size öyle söyleyen yanlış söylemiştir. Ya İslam’ı bilmiyor veya kasıtlı söylemiştir. Allah size İslam’ı nasip etsin de kardeşimiz olun.

Ali Galip DOĞAN/İrşad Vakfı Başkanı

Fi emanillah maas Selame

Dua ve Selamlar. 25.12.2019

İletişim-Tel:0332-3524213 veya 0505-7721593-94

Posta:[email protected]

Facebook: Ali Galip Doğan

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
A. Galip Doğan Arşivi
SON YAZILAR