Tunahan Dağaşan

Tunahan Dağaşan

Yılmaz Özdil’e mektup

Yılmaz Özdil’e mektup

Tokyo 2020 olimpiyatlarında altın madalya kazanan milli boksör Busenaz Sürmeneli Türkiye’yi ciddi bir başarı ile temsil etti. Teee 10000 yıldır Türk boks tarihinde altın madalya kazanan ilk kadın boksör oldu. 

Madalyayı asrın liderimize armağan ederek, Cumhurbaşkanı bünyesinde Türk halkına büyük gurur yaşattı. Dünya basınında asrın liderimizin ismi spor ve kültüre verdiği değerle bir kez daha yankılandı.  23 yaşındaki boksör Türkiye'nin kuzeybatısındaki Bursa ilinden geliyor. 10 yaşında boksa başladı.

Busenaz, Trabzonspor'daki ticaretini kulüp düzeyinde yürütüyor. Cahit Sume tarafından çalıştırılıyor ve idolü Ukraynalı boksör Vasyl Lomachenko .

Sürmeneli, Covid-19 pandemisi sürecinde zor günler geçirdi. Annesi Coronavirüs'ten etkilendi ve zorlu bir savaştan sonra hayatta kaldı. Bu süre boyunca yanından pek ayrılmadı ve eğitimi geri planda kaldı.

Agresif ve ringin içine hâkim olmayı seviyor.

"Yumruklarınla ​​beni yıldıramazsın. Aldığım yumruk beni çok kırıyor. Yumruklarımın rakibi düşürmediğini görünce daha çok atmak istiyorum. Atak oynamayı seviyorum" 

Busenaz, 2019'da finalde Çinli Yang Liu'yu 4-0 yendiği Dünya Şampiyonası'nı kazandı. Aynı sürümde, Lovlina yarı finalde Liu'ya boyun eğdikten sonra bronz madalya kazandı. Aynı yıl Avrupa Şampiyonası'nda da bronz madalya kazandı.

Şubat 2020'de Macaristan'da düzenlenen 64. Bocskai István Memorial Uluslararası Boks Turnuvasını kazandı.

Devam eden Tokyo 2020 Olimpiyatları'nda, her iki maçını da 5-0'lık bir skorla kazandı. İlk maçında Karolina Koszewska'yı geride bıraktı ve bir sonraki maçta Anna Lysenko'yakarşı pragmatik bir yaklaşımla onu üç rauntta alt etti.

2015 yılında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi ve ona bir gün Olimpiyat Oyunlarında madalya kazanacağına söz verdi. "Önce kendisine madalyamı takdim edecektim, o söz hala aklımda. Ben verdiğim sözü tutan bir sporcuyum. İnşallah ona takdim ederim. Ondan sonra tüm taraftarlarıma takdim etmek isterim. "

Sözünü tuttu ve dediğini de yaptı. Başarısıyla milletimizi sevindirdi ve gururlandırdı. 

Asrın liderimiz zamanında yapılanları özet geçelim;

Toplam spor tesis sayısı bin 575’den 3 bin 903’e yükseldi. Sentetik futbol, basketbol ve voleybol sahaları mahallelere kadar yayıldı. 

Atletizm pistlerimizin sayısı 12’den 56 ya, yarım ve tam olimpik yüzme havuzlarının sayısı 46’dan 100 tanesi portatif olmak üzere 274’e, spor salonlarımızın sayısı 372’den 904’e çıktı. 

Faal sporcu sayısı son 18 yılda 206 binden 3 milyon 623 bine ulaştı. 

2002 yılında bin 481 madalya kazanabilen sporcuların, salgın öncesi son yıl olan 2019’da 8 bin 800’ün üzerinde madalya ile ülkeyi sevindirdi. 

Asrın liderimiz ile rakamlar ve verilerle yazı yazıyorsunuz da iyi olanı, takdire tabi olanı görmüyorsunuz ya!  bende sizin dilinizi kullanarak rakam ve verilerle yazayım dedim. 

Bu başarı hepimizin… Spora ve kültüre değer veren, genç nesillere spor için zemin hazırlayarak onları spora teşvik eden asrın liderimize ve ülkemize bu sevinci yaşatan bütün sporcularımıza teşekkür ederim. 


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum
Tunahan Dağaşan Arşivi
SON YAZILAR